10 tips til eksemfri sunn hud


1
. Smør huden innenfra.
Atopisk hud mangler naturlig smøring
. Derfor er det viktig å tilføre huden nok fuktighet og fett
. Å smøre huden innenfra er svært effektivt. Spis 1-2 ss linfrøolje og 1 ss tran hver dag.

2. Stell kløende hud med krystallfiolett som er bakteriehemmende, sopphemmende og setter fart på sårhelingen. Unngå kremer med parabener, og velg heller naturlige produkter fra helsekostbutikken. Test ut den fantastiske stellesalven fra Mori of NorwayOptima har også god effekt på hudplager.

3
. Bad med fornuft.
Ha alltid mye babyolje i badevannet

the time) Sometimes• During the past month, have you often been viagra pills.

. Klibad før leggetid hindrer og lindrer kløe. Oljebad og klibad bør ikke kombineres. Unngå bading i klorvann. Sjøvann og sol kan brukes til å helbrede skadet og irritert hud. Sjøvann forbedrer hudens tekstur, øker elastisitet og lindrer og helbreder mange hud plager.

4. Vask tøyet med skånsomme vaskemilder og unngå tøymykner. Kjør gjerne en ekstra runde med skylling for å unngå såperester. Neutral sine vaskemidler er for sensitiv hud og fungerer fint og er skånsom mot huden
. Naturbaserte og økologiske produkter som Ecover og Sonett er fantastiske både for huden og miljøet. Vaskenøtter er kanskje det aller mest skånsomme vaskemiddelet. Dette er nøtter som vokser i Nepal og India, altså helt naturlig såpe.

5. Velg riktig undertøy. Silke er det mykeste og glatteste materialet. I tillegg virker det kjøleden mot huden. Bambus er mykt og deilig mot huden. Det er temperaturregulerende på samme måte som ull. I tillegg er det antibakterielt. Bomull er ikke like mykt som silke og bambus. Til gjengjeld er bomull svært lettstelt og kan vaskes på 60 grader.

6. Hold soverommet mørkt, luftig og kjølig. Bruk gjerne sommerdyne hele året. Skift til rent sengetøy en gang i uken eller enda oftere om nødvendig.

7. Votter på hendene om natten for å unngå at barnet klør seg til blods, man man bruke votter på hendene som de ikke klarer å ta av. En løsning kan være å sy dem fast i pysjamasen.

8. Unngå betennelsesfremmende mat som brød og pasta med raffinert mel. Kutt også ut sukker og harske fettstoffer.

9. Unngå mat som trigger eksemen. De som har atopisk eksem, får ofte utbrudd når de får i seg matvarer som melk, gluten, soya, fisk, peanøtter eller egg.

10. Spis basisk mat. Riktig pH-nivå i kroppen gir fin hud. Vi spiser generelt mest matvarer som er for lite basiske. Spis basiske matvarer som grønne grønnsaker; spinat, brokkoli, stangselleri, gresskar, purre, grønnkål og melon. Ta gjerne tilskudd av hvetegress og spirulina sammen med noen dråper konsentert aloe vera hver morgen på tom mage. Dette er supermat som gjør at du enkelt kan få gjøre kroppen mer basisk, og samtidig gir du kroppen konsentrert næring.

 

Leave a Reply