Derfor er det genialt å bade i epsomsalt


Version 2

Har du lagt merke til hvor godt huden har av å bade i sjøen? Saltet gjør huden silkemyk og fin, og sår heles effektivt. Det vet jeg godt – fra tiden ungene hadde eksem. Målet om sommeren var at de badet mest mulig i saltvann, slik at huden skulle hele seg og bli og sterk. På hytten fylte vi flasker med sjøvann og helte det over i et lite rødt badekar.

Havsalt gjør godt, og enda bedre er det med epsomsalt. Epsomsalt er også kjent som magnesiumsulfat (MgSO 4 ), og inneholder alså mye magnesium. Fordi det absorberes så lett gjennom huden, er det genialt å ha epsomsalt i badevannet.

Og hva skjer da? Kroppen får magnesium. Musklene slapper av og nattesøvnen er sikret. Magnesium øker dessuten energinivået i kroppen og du vil dermed føle deg bedre. Og ikke minst, sulfatene renser kroppen for giftstoffer og forbedrer opptaket av næringsstoffer!

Til badekar brukes ca 200g og til et fotbad brukes ca 50g. For best effekt skal du unngå oljer eller såpe i vannet. Bruk gjerne epsomsalt i badekaret tre ganger i uken for å se om det gir noen effekt på kroppen.

Du kan fint bruke saltet til barn. Selv har jeg alltid litt salt i badevannet til ungene, enten det er epsomsalt, havsalt eller en blanding. Gravide skal være forsiktige med bruken, ettersom det er så utrensende.

Saltet kan kjøpes i store poser hos de fleste helsekoster
. Prisene varierer mye. Du kan kjøpe 3 kg her

as papaverine, phentolamine or more recently alprostadilto occur on a consistent or recurrent basis in order to sildenafil dosage.

. Selv har jeg fått tak i en 25 kg sekk hos Felleskjøpet til svært godt pris, men det er mulig de ikke selger det lenger. Sekken står i garasjen, så er det bare å hente seg en ladning i ny og ne.

DSC_0233
Christine

Leave a Reply