Bringebærsorbet og nøttekrem til 17. mai


Hvordan lager man en enkel dessert? En dessert som også er sunn og bra for blodsukkeret? En dessert uten kumelk, gluten, egg og sukker? Til alle anledninger?

DSC_0014Bringebær- macadamiakrem

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne desserten skal helt klart serveres på 17
. mai! Ungene vil fryde seg!

Den røde bringebær- mangosorbeten lages ofte hjemme hos oss i hverdagen, men også i bursdager og andre større anledninger. Den kan fint spises alene eller serveres til kake som for eksempel brownies
. Derfor var denne sorbeten super ved siden av kakene i dåpen til min nevø i mars
.

bringebærkrem

 

Hvit nøttekrem:
2 dl macadamianøtter, bløtlagt 1-2 timer
1 dl kokosmelk
1/2 lime, saft
2 dadler
2 dråper stevia vanilje eller litt vaniljepulver

Blend til jevn masse i foodprosessor eller blender.

Bringebær- mangosorbet:
200 g frosne bringebær
1/2 lime, saft og raspet skall
1 skive ingefærrot
1/2 mango
3-4 dadler
2 klyper vaniljepulver

Blend til jevn masse i foodprosessor eller blender
.

DSC_0161

Macadamianøtter trenger du egentlig ikke bløtlegge på forhånd. Likevel anbefaler jeg at de bløtlegges i 1-2 timer for å nøytralisere smaken og gjøre de mer kremete. Etter bløtlegging skal du alltid skylle nøttene før bruk. Du kan velge å erstatte macadamianøttene med cashewnøtter. Disse bør alltid bløtlegges.

Så hvorfor skal vi bløtlegge noen nøtter og frø? De fleste nøtter og frø har enzymhemmere
. Når vi bløtlegger nøtter forsvinner dette og nøtten blir lettere å fordøye, og alle næringstoffene blir tilgjengelig. Vi vekker dem og setter igang spireprosessen

2(A) The key to The Diagnosis of generic viagra online prevalence is raised to 60% in this survey, which is 1.68.

.

Nøttene kan du handle hos billigst hos innvandrerbutikker.

Anbefaler virkelig denne desserten. Kanskje spesielt bringebær- mangosorbet, siden den kan brukes i så mange anledninger. Hva skal du servere på 17. mai? Fikk du lyst til å teste ut denne oppskriften?

Christine

Leave a Reply