Brownies med karamelltopping

Deilig brownies uten steking. Den er kald, rå og sunn! 

brownies med bringebær – Version 2

Denne kan du spise uten å belaste kroppen med raffinert sukker, raffinert hvetemel tilsetningsstoffer. Det handler om å unngå disse ingrediensene og erstatte dem med noe sunnere.

Istedenfor å sabotere kroppen, skal du gi den masse næringsstoffer.

Dadler, nøtter og lønnesirup er hovedingrediensene i denne oppskriften, og mange andre sunne desserter.

brownies – Version 2

Og, ja, denne brownies`en er syndig god!
“Min kake er veldig deilig”, sier Henrik. Og så spiser han pappa sin også.
DSC_0138
Brownies 
1 kopp hasselnøtter
1 kopp valnøtter
1/2 kopp kakao
12 dadler
2 ss kokosolje
2 ss lønnesirup
5 dråper stevia toffee´ (eller 1/4 ts ekte vaniljepulver)
1/8 ts salt

Ta ut steinene fra dadlene. Kjør alt til en deig i foodprosessor. Ha bakepapir i en liten form (min er 10 x 20 cm) og klem deigen utover. Rull gjerne over med et glass for å få den flat på toppen. Sett i fryseren.

Karamelltopping
1 dl kokosmelk
2 ss lønnesirup
1 ss klarnet smør (eller vanlig meierismør)
1 ss kakao (valgfritt)

Varm opp alt bortsett fra kakao i en kjele. La det koke i 15 minutter og rør ofte Det skal bli til en seig og mørkere masse. Mot slutten tilsetter du kakaopulveret og rører det inn.

Ha litt karamelltopping over kaken og sett tilbake i fryseren slik at karamellen stivner. La den stå i fryseren et par timer. Del i ruter.

Liker du oppskriften?

Christine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *