Crunchy sjokolade med gojibær og havsalt

Kombinasjonen av smakene satt sammen er fantastisk god. Sjokoladen er myk, gojibærene er seige, mandlene skaper crunch og havsaltet fremhever smakene. Du kan slenge dette sammen på få minutter!

Jepp, jeg spiser sjokolade nesten daglig! Det er ren nytelse, liker spesielt å ta en bit til kaffen. Og, heldigvis, den er både sunn, rå, sukkerfri og næringsrik:-).

Hvis du vil vite mer om hvordan du kan lage sunne søtsaker som dette, er du velkommen til å ta minikurset Sunne Søtsaker på 1-2-3. Det er helt gratis, bare klikk her og få din første video nå!

Goji-sjokolade med havsalt
100 g kakaosmør/kokosolje
4 ss kakao
4 ss kokospalmesukker
1/8 ts havsalt
75 g gojibær
100 g hakkede mandler

Kokosolje smelter ganske raskt i hendene og det kan fort bli gris. Derfor foretrekker jeg kakaosmør, men det er ikke alltid jeg har det i huset…

Smelt kakaosmør i vannbad. Dette gjør du ved å koke opp litt vann i en kjele. Så slår du av varmen og setter en mindre bolle som tåler varme oppi vannbadet. Jeg bruker et målebeger av metall eller et glass til dette. Tilsett kakao og kokospalmesukker og rør godt. Smak til med sukkeret og rør inn resten av ingrediensene.

Sett sjokoladen i kjøleskap til den har stivnet. Oppbevares kaldt til servering. Jeg har sjokoladen liggende i fryseren!

Nyt den med god samvittighet:-) Del gjerne oppskriften videre og spre gleden over en bit sjokolade!

Klem fra Christine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *