Fantastisk deilig blåbærsorbet

Lyst til å lage en næringsrik sorbet som du kan nyte midt i uken? Denne blåbærsorbeten er er full av nyttige byggeklosser
. Og, den smaker fantastisk.

Når Sunniva har med seg venninner hjem fra skolen, spør de ofte etter sorbet, faktisk nesten hver gang! Det er alltid så populært. Jeg pleier å lage en knallgod jordbærsorbet eller en bringebærsorbet, alt ettersom hva jeg har i fryseren.

Liker å gjøre det så enkelt som mulig, uten noe jåleri. Frosne bær, honning og juice av sitron eller lime.  Hvis jeg har økologisk sitron eller lime, tar jeg med litt revet skall. Det gir en ekstra god smak av dessert.

Foodprosessoren eller blenderen må jobbe litt, og du skal bare hjelpe den til å gjøre en god jobb. Hvis du bruker foodprosessor, skal du sette i S-bladet

and have higher expectations of maintaining good qualityFOLLOW-UP generic viagra online for sale.

.

Det kan bli litt tøft for maskinen med de store jordbærene, isåfall må du la dem tine bitte litt først eller tilsette litt væske. Du må regne med å stoppe opp noen ganger og skyve alt ned mot knivbladet
. Noen blendere har en egen stav du kan jobbe med mens maskinen fortsatt går
. Poenget er å ikke ødelegge maskinen, og samtidig få en så fast sorbet som mulig – slik at du slipper å fryse den ned før du serverer den.

Hvis du ønsker at den skal bli fastere, kan du helle massen over i en boks, ta på lokk og sette i fryseren ca. 4 timer. Jeg pleier altså ikke å gjøre det, men det er en mulighet
.

Denne gangen hadde jeg bare en håndfull jordbær, men heldigvis en hel pose med blåbær. Og slik ble denne oppskriften på blåbærsorbet til. Tilsatte litt pærejuice for ekstra sødme og for å gjøre jobben lettere for maskinen.

Blåbær er vanvittig næringsrikt og regnes som naturens vitaminpiller. Du kan spise så mye du vil! De er bra for øynene, gir solbeskyttelse innenfra og forebygger kreft.

For å ta denne sorbeten til nye høyder for kroppen, kan du tilsette nypepulver. Nypepulver er spesielt bra for deg som trenger litt ekstra hjelp til helsemessige utfordringer som for eksempel leddsmerter, trøtthet og hyppige infeksjoner. Jeg bruker dette nypepulveret.

Blåbærsorbet
300 g frosne blåbær
1-2 håndfull frosne jordbær
Saft av 1 sitron
1 dl pærejuice (ikke fra konsentrat)
1 ss honning
4 dadler
(1 ss nypepulver)

Ha i juice, sitronsaft, honning og dadler i en blender. Tilsett bær og kjør til blandingen har en smidig konsistens. Tilsett litt mer juice ved behov. Server i små skåler eller glass med en gang.

Og du…Nå er forresten minikurset “Sunne søtsaker på 1-2-3” ferdig og ligger klart til deg
. Kurset består av 5-minutters videoer. Du får også en shopping-liste som du kan laste ned.

Her får du lære hvordan du kan lage sunne søtsaker, de som gir masse energi og overskudd! Sabotørene som stjeler energi er byttet ut med råvarer som løfter energinivået til topps.

Klikk på linken, så får du første video allerede nå.

Christine

Leave a Reply