Fikenkuler med julekrydder


Plutselig er det desember! Lyst på noen seige snopekuler med smak av jul? De er perfekt å ta med på tur eller til ettermiddagen med en kopp kaffe.

Har du fiken og sper på med litt julekrydder, vola! Smak av JUL. Jeg bruker de både i nøttekuler, energibarer, gløgg og pepperkakedeigen!

Fikenkuler lager du i en fei med foodprosessor og S-blad. Grunnoppskriften er enkel. Så tilsetter du bare det julekrydderet du liker og har i skapet. Kjempegode!

Last ned gratis oppskriftshefte med Sunne søtsaker i julen her. Der finner du enda flere slike oppskrifter.

Tørket frukt som fiken er en kjempegod base for å lage snopekuler av. Det holder massen sammen, er en helt naturlig energikilde, og gir deg mye fiber som senker hastigheten sukkeret kommer inn i blodbanen. Fiber er dessuten bra for fordøyelsen, noe vi gjerne kan trenge med all julematen som ofte er litt tungt fordøyelig.

Det er lurt å a en foodprosessor for å blande det godt sammen. Når alt er blandet, triller du til kuler.

Fikenkuler med julekrydder
ca. 25 stykk

10 fiken
5 dadler, ferske
2 dl mandler
0,5-1 dl havregryn
1 ss honning
1 klype havsalt
1 ts ingefær
1 ts kanel
1 ts nellik, malt
1/4 ts pepper

Ta av stilken på fiken og grovhakk. Kjør alle ingredienser i en foodprosessor. Kjør til en klebrig og fast deig. Trill til kuler og avkjøl i fryseren.

Oppbevar kulene i fryseren. De holder seg også lenge i kjøleskapet hvis du heller vil det.

Det er smart å starte med 0,5 dl havregryn og heller tilsette mer hvis du vil ha deigen tørrere.

Håper du liker oppskriften og vil teste den ut. Ellers finner du flere gode favoritter i oppskriftsheftet Sunnes søtsaker i julen.

Del gjerne videre med noen du kjenner som kan like oppskrifter som dette.

Klem fra Christine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *