Fra tørr til myk hud


Jeg satt på baderomsgulvet og smurte Sunniva med fuktighetskrem midt på natten – som vanlig. Hendene hennes måtte jeg holde fast, så hun ikke skulle klø seg til blods. Hun gråt og jeg var stuptrøtt. Det var bare noen timer siden jeg sist hadde smurt, likevel var huden knusktørr! Det er noen år siden nå…og heldigvis fant vi en smøring som hjalp.

Er du lei av å stadig måtte smøre huden for å holde den myk? Klør huden ekstra mye om vinteren? Har du barn med atopisk eksem? Du har kanskje opplevd det samme som meg?

Atopisk hud mangler naturlig smøring. Derfor er det viktig å tilføre huden nok fuktighet og fett. Det finnes utallige produkter som skal gjøre huden myk og glødende. Men trenger vi disse produktene? Hvilke produkter skal vi velge? Hva inneholder de? Virker de? Er det mulig å gi huden det den trenger gjennom maten vi spiser? Ja.

Hun var bare syv måneder og skulle hatt babyhud. Med ett enkelt grep ble huden til Sunniva myk og “saftig” på bare noen dager. Vi smurte huden innenfra med sunne oljer.
oljer_kork1
For barn med atopisk eksem er fettstoffene spesielt gunstig fordi:
1. Huden blir sunn og elastisk
2. Omega 3-fettstoffer stanser betennelser. Gunstig fordi atopisk eksem er en betennelse i huden som gir kløe.
3. Immunforsvaret er avhengig av gode fettstoffer
4. Blodsukkeret stabiliseres
5. Fettstoffer gjør det enklere å ta opp fettoppløselige vitaminer

Tips til mat for huden:
1. Kaldpresset linfrøolje og Udo’s Choice
. Skal ikke stekes, men du kan ha den i varm mat rett før servering.
2. Kaldpresset olivenolje og rapsolje
3. Tran
4. Kokosolje. Brukes gjerne til steking.
5. Avokado
6

diabetes mellitus, hypertension, spinal cord injury, multiple viagra for sale could be considered as candidates for testosterone.

. Alle type fisk, men aller helst fet fisk som laks, ørret, makrell, breiflabb, sild, sei og sardiner.
7. Malte linfrø
8. Solsikkekjerner, gresskarkjerner, sesamfrø, chiafrø

avokadoskal
Gi huden den beste oljen. Kjøp sunne kaldpressede økologiske jomfruoljer som linfrøolje og Udo’s Choice i helsekostbutikken eller på nettet. Barna mine får oljen i et glass med juice, i smoothies, i grønnsakspure eller i grøten. Selv drikker jeg oljen bar og skyller ned med vann..uggh..en vanesak, enkelt og greit.

Optimalt inntak for barn:
2 ss linfrøolje eller Udo’s Choice
1 ss tran

Gi halv dose til babyer. Det er svært viktig å også spise fiskeolje for å få i seg fettsyren DHA, som ikke finnes i linfrøoljen.

1 ss Udo’s Choice og 1/2 ss tran daglig var alt som skulle til for våres lille Sunniva. Det fjernet ikke eksemen, men huden ble smidig, fuktig og klødde mindre.

Gleder meg til å høre om dine erfaringer med sunne oljer. Del i kommentarfeltet.

Chrisitine

Leave a Reply