Gulrot- mangoiskrem på under 5 minutter

Kremaktig og uimotståelig iskrem som ser superfresh ut – hvem skulle tro det? Gulrot setter skikkelig farge på denne isen! 

Denne oppskriften er egentlig bare en videreutvikling av min tropiske sorbet som jeg har skrevet om på bloggen før. En skikkelig sommerdrøm ble det. Istedenfor kun to ingredienser så slenger du altså i en tredje – en gulrot.

Om du vil ha flere lekre oppskrifter til ferien så kan du laste ned gratis oppskriftshefte her.

Gulrot-mangoiskrem

  • 4 dl frossen tropisk frukt (feks. mango og banan)
  • 0,5-1 dl appelsinjuice
  • 1 gulrot

La den frosne frukten tine 5-10 minutter på benken. Del opp gulroten i biter. Kjør alt til en jevn og kremet is i en høyhastighetsblender.

Du kan bruke en blanding av tropisk frukt fra frysedisken, eller bare frossen mango og frossen banan. 

Væsken og litt tining hjelper blenderen til å lage krem. Men dersom du bruker for mye væske eller venter for lenge vil du få en tykk smoothie i stedet for is, så her er det en balansegang.

Høyhastighetsblenderen lager alt til krem på sekunder. Og hvis du ikke har det, kan du bruke noen kokte gulrotrester fra middagen eller droppe det helt og heller gå for en gul variant. 

Bruk stampepinnen til å presse frukten ned mot knivbladet. Eventuelt stopper du bare opp og bruker en sleiv.

Jeg elsker å spise denne i skål med skje. Restene kan du helle over i glass, sette den i kjøleskapet og la den bli til smoothie. Du kan også helle i former og stikke ispinner i. Da har du noe på lur til senere!

Det er fint vær her i Bergen nå, og i morgen reiser vi til Kragerø for sjø og bading. Gleder meg til å treffe Sunniva og Henrik igjen også, for de har allerede kost seg med mormor i et par uker.

Kunne du også spist is hver dag hele ferien? Da er det smart å droppe sukker- og e-stoffbombene, og heller blende deg is med 3 råvarer på bare 5 minutter.

Husk å laste ned gratis oppskriftsheftet Sunne matpakker på stranden her.

Nyt sommeren fine deg <3

Klem fra Christine

Leave a Reply