Helt RÅ sjokoladekake på 15 minutter

Hvis du ikke har prøvd rå kaker før, kommer du til å få en helt ny smaksopplevelse nå . Og kroppen din kommer til å fylles med vidunderlig energi. 

Yay, det er mulig! Det tar bare rundt 15 minutter å lage denne magisk deilige og mørke sjokoladekaken med tykt lag sjokoladekrem. Oppskriften er opprinnelig fra Elin Larsen <3.

Fordi kaken er rå, krever den ingen steketid, og alle næringsstoffene i kaken bevares. Du får massevis av næring, antioksidanter, fiber og mineraler i ren nytelse. Bruk aller helst rå kakao som er utrolig næringsrik og inneholder blant annet mye magnesium.

Den passer for de fleste, siden den ikke inneholder mel,  sukker, egg eller melkeprodukter. Men du må tåle nøtter. Og hvis denne kaken er noe for deg, så vil du helt sikkert like oppskriftsheftet med energikuler . Du får det gratis her.

Mens kakebunnen inneholder blant annet hasselnøtter og dadler, er sjokoladeglasuren laget hovedsakelig av cashewnøtter.

Det gjelder å finne den perfekte balansen med salt, søtt og syre. Hvis du tar deg tid til å riste hasselnøttene i ovnen først, blir smaken bare helt fantastisk. Da er ikke kaken rå lenger, men du får bedre frem den karakteristiske nøttesmaken .

Smaken er kanskje litt voksen, litt som mørk sjokolade

Note: The following questions should only be completed by individuals who have been sexually active and haveStatus upon generic viagra.

. Så selv om mine unger elsker den, så er det ikke sagt at alle barn gjør det. Da vil jeg heller anbefale den til venninnekvelder eller som kake til kaffen.  

Sjokoladebunn

  • 5 dl hasselnøtter
  • 10 ferske og myke dadler
  • 3 ss rå kakao (eller vanlig kakaopulver)
  • 1 ts havsalt
  • Eventuelt litt kokosolje

Kjør alle ingrediensene i en food processor med S-blad til en klebrig masse med små nøttebiter. Tilsett mer dadler eller litt kokosolje hvis massen ikke er klebrig nok. 

Legg matpapir over bunnen av en springform (22 centimeter i diameter) og sett deretter på ringen . Trykk den klebrige massen ned i formen. Sett i kjøleskapet mens du lager glasuren.    

For best smak, kan du riste hasselnøttene på 180 grader i 10-15 minutter i ovnen først. Gni deretter av skallet, og avkjøl før de tilsettes i food prosessoren. 

Sjokoladeglasur

  • 300 g cashew naturell, aller helst bløtlagt 2 timer i vann
  • 4 ss rå kakao (eller vanlig kakaopulver)
  • ¾ dl appelsinjuice
  • 1 ts havsalt
  • 1 dl lønnesirup 

Kjør alle ingrediensene på høy hastighet i en blender til en fin og myk konsistens. Hvis du ikke har en blender med høy hastighet, kan nøttene finmales før de blandes med resten av ingrediensene. Smak til, og tilsett mer søtt, surt eller salt om nødvendig. Hvis glasuren er for tørr, kan du tilsette litt vann.

Smør glasuren utover kakebunnen . Pynt for eksempel med bringebær, blåbær eller gojibær. 

Oppbevar kaken i kjøleskapet.

Ren rå nytelse! Håper du liker oppskriften <3

La flere få gleden av sunt snop og kaker, så del denne og last ned gratis oppskriftshefte her.

Leave a Reply