Video: Hjemmelaget marsipan med sjokoladetrekk


Spiser du også en del marsipan i julen? Jeg har allerede laget første batch av hjemmelaget marsipan. Synes det er så godt. Utrolig lett å lage er det også, bare sjekk videoen under, så skjønner du hvorfor!

Denne oppskriften er en av de du finner i e-boken Sunne søtsaker i julen (PDF). Bare klikk på linken her, så får du oppskriftsheftet på e-post.

Du trenger kun 2-3 ingredienser. Mandler og naturlig søtning, det er alt. Jeg bruker ofte honning og ren fruktmos. Eplemosen i oppskriften under inneholder kun epler og kommer fra Rømer. Men, siden Henrik ikke tåler eple, har jeg begynt å bytte det ut med hjemmelaget syltetøy av pære, plomme eller kvede. Poenget er at du bruker en rene råvarer som er naturlig søt. Hvor søt du lager den, blir etter smak. Du må gjerne tilsette en ekstra skje eller to med honning.

For å sette en ekstra god smak på marsipanen, kan du tilsette revet appelsinskall og en bitte liten skvis appelsinsaft. Og, dersom du bytter ut eplemos med tinte bringebær, får du en rålekker og rosa marsipan.

Det er altså mange muligheter for å variere. Pass på å ikke ha for mye væske i marsipanen, spesielt hvis du vil trykke ut søte marsipangriser som vi gjorde. Da vil du ikke at marsipanen skal være for klissete. Vi brukte søte små pepperkakeformer. Stor stas!

Mørk 70% sjokolade gjør denne til konfekt. Jeg bruker ofte Vivani sin sjokolade kjøpt billig hos Søstrene Grene, eller jeg lager sjokoladen selv av kakaosmør og kokospalmesukker.

Fremgangsmåten er superenkel, bare sjekk videoen her:

Eplemarsipan
200 g mandler
1-2 ss honning
2 ss eplemos
3 dråper mandelessens (kan sløyfes)

Eventuelt revet skall fra 1 økologisk appelsin og 1 ss fersk appelsinjuice.

Sjokoladetrekk
100 g mørk sjokolade
1 ts kokosolje (kan sløyfes)

    1. Skold mandlene, hvis du vil ha hvit marsipan. Hvis ikke, gjør som meg. Dropp det.
    2. Blend mandler til mel.
    3. Bland mandelmel med resten av ingrediensene foodprosessoren.
    4. Ha massen over i en liten boks med lokk og avkjøl i kjøleskapet.
    5. Trill til kuler eller trykk ut små figurer.
    6. Sett marsipanen i fryseren, slik at de blir stive nok til å dyppes i varm sjokolade.Smelt sjokolade i vannbad.
    7. Dypp kulene eller figurene i smeltet sjokolade.
    8. La stivne i kjøleskapet.

Oppbevares i kjøleskapet. Holder seg minst en uke, men de er spist opp før det!

Har du mandler i huset, da er det bare å sette igang nå. Det tar bare noen få minutter å lage marsipanen. Pass bare på å ikke spise den opp før den får sjokoladetrekk, for det tenker jeg du vil like!

Likte du oppskriften? Klikk på linken her, så får du oppskriftsheftet på e-post.

Skriv gjerne til meg i kommentarfeltet.

Klem fra Christine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *