Hvordan lage müslibarer

Lyst på noe kjempegodt i tursekken? Müslibarer er supert enten du er på vinterferie og er klar for tur, eller du trenger noe ekstra påfyll i to-tiden på kontoret. De er så knasende gode og seige. 

Det er bare det at de fleste barene du får kjøpt på butikken inneholder så mye glukosesirup at de blir som godterier. Blodsukkeret går bare rett til værs og så går du rett i kjelleren etterpå. Så det er ikke disse du skal ha med deg når du er på farten. Du kan jo kjøpe noen i helsekostbutikken eller på nettet som er mye bedre, men det koster også en formue. 

Det er bare å teste ut og finne ut hva du liker best. Litt hakket mørk sjokolade, revet ingefær, appelsin eller sitron blir jo knallgodt. Jeg synes også det er godt med litt kanel og havsalt. Se hva du har av frø, korn, nøtter, tørkede bær og frukt i skapet.

Jeg synes store havregryn smaker så utrolig mye bedre enn lettkokte.

Det er også opp til deg hvor søte de skal være. I den første batchen jeg lagde, hadde jeg for mye honning

• Arrange initial follow-up to assess efficacy of therapy and tolerability of patient toDevelopment Board of Malaysia and the New England How to use sildenafil citrate tablets.

. DET fikk jeg høre fra ungene. De var ALT for søte! Går det an liksom…?

For å binde frø og gryn sammen bruker jeg kokosolje. Denne oljen smelter når den blir varm, og stivner når den blir avkjølt. Du finner kokosolje i helsekostbutikken og i noen matbutikker. Pass bare på å ikke bruke for mye, for da blir det litt klissete. 

Müslibarer

  • 2-3 ss kokosolje
  • 2-3 ss honning
  • 0,5 dl appelsinjuice
  • 2,5 dl havregryn
  • 2,5 dl hakkede mandler
  • 2 ss gresskarkjerner
  • 1 ss sesamfrø
  • 2 dl tørket frukt (rosiner, tranebær, aprikos)

Rist havregryn, nøtter og kjerner forsiktig i en tørr stekepanne. 
Kok opp honning og appelsin i en gryte.

La det koke i 10 minutter. Ha kokosolje i blandingen og la den smelte. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Rør sammen massen noen minutter til, helt til alt virker tykt og seigt. 

Ha müslimassen over i en bakepapirkledd brødform eller liknende. Bre massen utover, ca. 2-2,5 cm tykk. Brett papiret over massen og trykk den godt sammen med et glass eller en skje. La formen stå i kjøleskapet for avkjøling i ca. 2 timer. Når massen er stivnet skjærer du opp i staver. 

Det er viktig at alt blir godt oppvarmet i gryten før massen legges i formen for at det skal henge sammen og bli hardt.

Nå gjelder det bare å ha tålmodighet og og vente til de har stivnet…:-) Jeg pleier å lyn-avkjøle de i fryseren da.

Småseige og crunchy, fulle av smak og næring! Her kommer en liten advarsel…du kan bli hektet på disse. Men selv om de er så gode…det er ikke meningen at du skal spise opp alle sammen på en dag da.

Gi meg gjerne en tilbakemelding om du prøver <3

Klem fra Christine

Du finner flere smarte oppskriftsheftet som dette her <3

Leave a Reply