Hvordan lage sunne vafler

Det er vaffeldagen straks, så hvorfor ikke lage noen knallgode og sunnere havrevafler? Vafler som er så bra for deg at du kan ha dem i matpakken, servere dem til helgefrokosten eller til kvelds.

Det er mange måter å lage sunnere vafler på. Men målet er mitt er alltid å få de ekstra næringsrike og magevennlige.

Noen ganger lager jeg dem med glutenfritt mel som havre, og det en slik oppskrift jeg vil dele med deg i dag. Jeg bruker vanlige store havregryn.

Andre ganger reduserer jeg glutenet i speltmelet ved å la røren svelle i timesvis med en dæsj eddik eller surdeig. Da blir melet mye lettere for magen å fordøye og kroppen tar opp mer næring. Samtidig får smaken lov til å utvikle seg, og det blir det gode vafler av! Bare sjekk denne knallgode oppskriften på bloggen her.

Det viktigste er uansett råvarene. Mye er gjort om du kutter ut hvetemel og i stedet bruker havre eller spelt.

Sunne gluten- og melkefrie vafler (6 plater)

  • 3 egg
  • 1/2 banan
  • 150 g havregryn
  • 2 ss kokospalmesukker (kan sløyfes)
  • 1 ts kardemomme
  • 3 dl vann

Du kjører bare alle ingrediensene sammen i en blender. SÅ enkelt!

Dersom du ikke har en blender til å lage jevn røre, kan du bruke havremel i stedet for havregryn. Du trenger ikke svelle denne røren før steking. Men hvis du gjør det, så vil røren bli ganske tykk. Og da er det bare å tilsette litt ekstra melk.

Server med tinte jordbær eller bringebær blandet med litt chiafrø som har fått svelle minst en halvtime. Hos oss er det også populært å spise dem med smør på!

Håper du får lyst til å teste ut oppskriften:-) Eller at du i hvert fall lager vaflene litt sunnere – slik at du får mer glede og overskudd til å gjøre det du elsker <3

Del gjerne oppskriften videre med noen du kjenner som kan like vafler som dette.

Klem fra Christine

PS: Pass på å laste ned oppskriftsheftet “Sunne søtsaker i påsken” gratis her. Da får du flere superlekre oppskrifter på knallgodt og sunt påskesnop:-) Gleder meg til å dele de med deg!

Leave a Reply