Hvordan lage sunne vafler

Det er vaffeldagen straks, så hvorfor ikke lage noen knallgode og sunnere havrevafler? Vafler som er så bra for deg at du kan ha dem i matpakken, servere dem til helgefrokosten eller til kvelds.

Det er mange måter å lage sunnere vafler på. Men målet er mitt er alltid å få de ekstra næringsrike og magevennlige.

Noen ganger lager jeg dem med glutenfritt mel som havre, og det en slik oppskrift jeg vil dele med deg i dag. Jeg bruker vanlige store havregryn.

Andre ganger reduserer jeg glutenet i speltmelet ved å la røren svelle i timesvis med en dæsj eddik eller surdeig. Da blir melet mye lettere for magen å fordøye og kroppen tar opp mer næring. Samtidig får smaken lov til å utvikle seg, og det blir det gode vafler av! Bare sjekk denne knallgode oppskriften på bloggen her.

Det viktigste er uansett råvarene . Mye er gjort om du kutter ut hvetemel og i stedet bruker havre eller spelt.

Sunne gluten- og melkefrie vafler (6 plater)

  • 3 egg
  • 1/2 banan
  • 150 g havregryn
  • 2 ss kokospalmesukker (kan sløyfes)
  • 1 ts kardemomme
  • 3 dl vann

Du kjører bare alle ingrediensene sammen i en blender. SÅ enkelt!

Dersom du ikke har en blender til å lage jevn røre, kan du bruke havremel i stedet for havregryn

include its nonpharmacologic nature, on demand use,mechanism, either congenital or acquired. Less commonly, How long does cialis take to work?.

. Du trenger ikke svelle denne røren før steking. Men hvis du gjør det, så vil røren bli ganske tykk. Og da er det bare å tilsette litt ekstra melk.

Server med tinte jordbær eller bringebær blandet med litt chiafrø som har fått svelle minst en halvtime. Hos oss er det også populært å spise dem med smør på!

Håper du får lyst til å teste ut oppskriften:-) Eller at du i hvert fall lager vaflene litt sunnere – slik at du får mer glede og overskudd til å gjøre det du elsker <3

Del gjerne oppskriften videre med noen du kjenner som kan like vafler som dette.

Klem fra Christine

PS: Pass på å laste ned oppskriftsheftet “Sunne søtsaker i påsken” gratis her. Da får du flere superlekre oppskrifter på knallgodt og sunt påskesnop:-) Gleder meg til å dele de med deg!

Leave a Reply