Hvordan lage sunne vafler

Det er vaffeldagen straks, så hvorfor ikke lage noen knallgode og sunnere havrevafler? Vafler som er så bra for deg at du kan ha dem i matpakken, servere dem til helgefrokosten eller til kvelds.

Det er mange måter å lage sunnere vafler på. Men målet er mitt er alltid å få de ekstra næringsrike og magevennlige.

Noen ganger lager jeg dem med glutenfritt mel som havre, og det er en slik oppskrift jeg vil dele med deg i dag. Jeg bruker vanlige store havregryn, men da blir de altså ikke 100% glutenfrie. Så hvis du har allergi må du velge glutenfrie havregryn.

Andre ganger reduserer jeg glutenet i speltmelet ved å la røren svelle i timesvis med en dæsj eddik eller surdeig. Da blir melet mye lettere for magen å fordøye og kroppen tar opp mer næring. Samtidig får smaken lov til å utvikle seg, og det blir det gode vafler av! Bare sjekk denne knallgode oppskriften på bloggen her.

Det viktigste er uansett råvarene. Mye er gjort om du kutter ut hvetemelet og i stedet bruker havre eller spelt.

Sunne gluten- og melkefrie vafler (6 plater)

  • 3 egg
  • 1/2 banan
  • 150 g havregryn
  • 2 ss kokospalmesukker (kan sløyfes)
  • 1 ts kardemomme
  • 3 dl vann

Du kjører bare alle ingrediensene sammen i en blender. SÅ enkelt!

Dersom du ikke har en blender til å lage en jevn røre, kan du bruke havremel i stedet for havregryn. La røren svelle i minst 10 minutter før du steker. Stek vaflene i smør eller et melkefritt alternativ som klarnet smør.

Røren blir tykkere jo lenger tid du lar den svelle. Hvis den blir for tykk, justerer du bare med ekstra vann.

Server med tinte jordbær eller bringebær blandet med litt chiafrø som har fått svelle minst en halvtime. Hos oss er det også populært å spise dem med smør på!

Håper du får lyst til å teste ut oppskriften:-) Eller at du i hvert fall lager vaflene litt sunnere – slik at du får mer glede og overskudd til å gjøre det du elsker <3

Del gjerne oppskriften videre med noen du kjenner som kan like vafler som dette.

Klem fra Christine

PS: Pass på å laste ned oppskriftsheftet “Sunne søtsaker i påsken” gratis her. Da får du flere superlekre oppskrifter på knallgodt og sunt påskesnop:-) Gleder meg til å dele de med deg!

Leave a Reply