Jordbær- mangosorbet laget på 5 minutter

Denne sorbeten smaker sommer! Jordbær- mangosorbet er bare en kjempefavoritt hos oss. SÅ frisk, søt og god. Den slår alltid godt an, jeg lover!

Jeg kjøper så og si aldri is på butikken lenger, men jeg lager ganske ofte is eller sorbet hjemme. Sorbet og is trenger ikke ta lang tid å lage. Har du frosne bær og frukt i fryseren, lager du denne sorbeten på under 5 minutter. Oppskriften er hentet fra e-boken Sommerfriske søtsaker på 5 minutter. Der finner du haugevis av sommeroppskrifter som du bare ikke vil gå glipp av.

Sunniva sin favoritt!

Du trenger ingen iskremmaskin eller nøysom røring med gaffel. Jeg har faktisk en iskremmaskin, men jeg bruker den sjelden. Synes det er så mye greiere med hurtigmetoden. For denne sorbeten lager du på bare et par minutter i en foodprosessor.

Det er mulig å bruke en kraftig blender også, men den klarer ikke jobben like godt…så da må du la frukt og bær tine lenger før du kjører. Og da blir ikke sorbeten like fast og fin.

Det er viktig at bærene og frukten er frossen, hvis ikke blir det smoothie istedenfor sorbet. Og da er det jo perfekt med frossen frukt og bær fra butikken. Det er smart å bruke sødmen fra søt frukt som mango eller banan. Og hvis du blander det med frosne bær og kanskje litt sitron og sitronskall så får du skikkelig god dessertsmak.

  • 200 g frossen mango
  • 200 g frosne jordbær
  • 2 ss sitronjuice og litt revet skall
  • 0,5 dl appelsinjuice (ved behov)

La bær og frukt tine 5-10 minutter på benken, slik at maskinen klarer å jobbe.

Kjør frosne bær, frukt, sitronjuice, revet sitronskall i foodprosessor eller blender til en myk konsistens. Stopp maskinen og skrap ned underveis. Dersom maskinen sliter, tilsett ca. 0,5 dl juice (f. eks. appelsinjuice).

Server med en gang eller hell over i en boks og sett i fryseren.

Fikk du lyst til å lage en sommerfrisk sorbet? Eller kanskje du vil prøve denne sjokoladeisen her?

Klem fra Christine

Leave a Reply