Kanelkjeks med sjokolade


Lyst på noen skikkelig gode kanelkjeks med sjokolade? Du lager dem kjemperaskt og enkelt og de smaker sååå mye bedre enn de fra butikken. Disse er perfekte å ha med seg på tur eller servere når venner kommer innom på kaffe eller te.

Har du noen gamle oppskrifter som du ikke har brukt på lenge? Så dukker de plutselig opp igjen. Kanelkjeks er en oppskrift jeg kom over da jeg var i permisjon for mange år siden. Jeg fikk helt dilla på de. Men så glemte jeg dem for en stund.

Nå har jeg gjort noen justeringer, slik at de blir sunnere og allergivennlige. Oppskriften i boken min inneholdt jo både hvetemel, brunt sukker og smør. Den gang var jeg ikke klar over hvordan sukkeret påvirket humøret og energien…og at ungene faktisk fikk eksem av kumelk.

Vær klar over at det er en del søtning i kjeksene. De er kanskje blitt litt for søte for min gane. Kroppen kan riktignok forstå og bruke kokospalmesukker, mens hvitt raffinert sukker er tomme kalorier som bare skaper trøbbel. Det betyr likevel ikke at de er direkte sunne…

Hvis du ikke har prøvd kokospalmesukker før kan du glede deg, for det smaker utrolig godt. Litt karamellaktig. For oss har det blitt et must, og det smaker bare helt nydelig på julegrøten. Du finner det i noen matbutikker som Meny, men ellers har de det hos Søstrene Grene, i helsekosten og i nettbutikker.

Kanelkjeks med sjokolade
12 store (eller 12 små)

100 g mørk sjokolade
125 g mykt smør (Evt. rapskokos fra Berit Nordstrand)
180 g kokospalmesukker
1 egg

1/2 ts natron
1/2 ts havsalt
250 g spelt, siktet
1 ss kanel

Hakk sjokoladen grovt.
Bland smør med sukker og egg.
Tilsett natron, salt, mel og kanel, deretter sjokolade.
Form deigen til kuler. Fordel kulene på 2 stekebrett kledt med bakepapir.
Trykk kulene flate med en gaffel.
Stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til de er gylne. Steketiden avhenger av hvor store du lager dem.
Avkjøl på rist.

Kjeksene er myke og sjokoladen er smeltet når du tar dem ut av ovnen. Vær tålmodig og la de avkjøle seg før du smaker! Det var ikke jeg, så fingrene ble fulle av sjokolade:-)

Oppbevares i kakeboks.

Håper du liker oppskriften:-) Del gjerne videre.

Klem fra Christine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *