Nøttefrie energibarer


Jepp! De smaker godt, de redder deg utpå ettermiddagen når det går litt trått, de hjelper deg før en treningsøkt og de smaker deilig til en kopp kaffe eller te. Dessuten er de raske og enkle å lage selv. Og hvis du har nøtteallergi, da er ukens oppskrift perfekt for deg!

Hjemmelagde energibarer har hjulpet meg gjennom ulvetimer, lange fjellturer, skiturer og ikke minst duathlon som du kan lese mer om her. Der finner du oppskriften på min favoritt med nøtter og gojibær som jeg kaller for sjokogojibar. Den er kjempepopulær! Har du ikke fått den med deg, så anbefaler jeg virkelig at du tar en titt på den. Hvis du tåler nøtter da.

Elsker du sjokolade? Da vil du sikkert like sjokoladekuler med mandler, dadler og kakao. Oppskriften finner du her.

I nøttefrie energibarer bruker jeg kjerner, frø og havregryn i stedet for nøtter. Så trenger du litt fiberrik tørket frukt som dadler eller aprikoser for å gi sødme og binde det hele sammen til en klebrig masse.

Kokosolje gir også god konsistens og sunne fettsyrer. Jeg bruker vanligvis Cosmoveda sin kaldpressede kokosolje som jeg kjøper hos Kinsarvik naturkost.

Det er altså bare å teste ut forskjellige kombinasjoner av tørket frukt, nøtter, frø, kjerner, og gryn. Og krydder. Denne uken lagde jeg disse her:

Nøttefrie energibarer
1 dl solsikkekjerner
1 dl gresskarkjerner
1 dl havregryn
3 ss chiafrø
3 ss gojibær
10 små dadler
3 ss kokosolje
3 ss kakao

Kvern chiafrøene i en liten blender. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør sammen til en klebrig deig. Hell deigen over i en form dekket med matpapir. Min form er 14 x 21 cm. Press massen ned og utover med en skje

* Recent MI = within last little blue pill high (26) . The side effects associated with injection therapy.

. Rull over med et glass for å få en jevn og fin overflate.

Sett i fryseren i minst 1 time. Skjær i ruter
.

Oppbevar energibarene i en lukket beholder i fryseren, så holder de seg lenge.

Da er det bare å nyte ren næring og energi på sitt beste! Del denne oppskriften med alle du er glad i! Du kan også laste ned oppskriftsheftet “Super næring med søtsaker” – helt gratis.

Klem fra Christine

Leave a Reply