“Oste”kake til 17. mai


Denne “oste”kaken med bær ser jo utrolig lekker ut. Og til 17. mai passer den perfekt, fordi skogsbær og hvit krem gir fargene rødt, hvitt og blått.

Raw-food kaker er faktisk ganske enkelt å lage. Den ser nok mer avansert ut enn den er, fordi den har 3 lag. Men, den krever ingen steking og det er ikke mulig å feile fordi kaken vil ikke kunne ramle sammen på midten.

Oppskriften hentet jeg fra noe som het rawfood-livsstil.dk for 3 år siden, men jeg har gjort mine forenklinger. Sunniva kunne få allergifri kake til 5-årsdagen. Helt uten melk og eggehvite.

“Oste”kake wanna be med bær
Bunn
1 1/2 dl myke dadler
1 1/2 dl paranøtter
1 klype salt

Fyll
3 dl cashewnøtter
1 dl vann
1/2 dl sitronsaft
2 ss kokosolje
3 ss finrevet kakaosmør (eller kokosolje)
2 ss honning
1 klype ekte vaniljepulver

Pynt
4-5 dl frosne bær

Bunn: Ingrediensene blendes til en masse. Jeg bruker vanligvis foodprosessor med S-blad til dette. Kle en liten springform på ca 17 cm eller mindre små runde bokser med folie eller bakepapir. Press massen godt ned i formen.

Fyll: Bløtlegg cashewnøttene i 2 timer og skyll med vann og hell de over i blenderen. Smelt kakaosmør og kokosolje forsiktig i vannbad. Hell det over i blenderen sammen med resten. Kjør i blenderen til du får en kremet konsistens og hell det over bunnen.

Pynt: De frosne bærene presses lett ned i fyllet og kaken settes i fryseren. La kaken stå i fryseren i 2-4 timer eller mere til den skjæres i fine stykker og serveres.

Har du ikke ingrediensene? Både nøtter og dadler handler jeg i innvandrerbutikken, der er de billigst. De skal være rå og usaltet. God økologisk kokosolje, kakaosmør og ekte vaniljepulver finner du i helsekostbutikken. Kakaosmør har jeg faktisk ikke så ofte, men det skal gå bra uten…jeg bytter det noen ganger ut med kokosolje.

Håper du likte oppskriften! Blir superglad hvis du skriver en liten hilsen eller spørsmål i kommentarfeltet:-)

Ha en strålende flott 17. mai!

Klem fra Christine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *