Ovnsbakt omelett – perfekt i matpakken!


På jakt etter en god matpakke? Det har en tendens til å bli alt for mye brødmat og alt for lite grønnsaker og gode proteiner. Da er det smart å lage en stor porsjon med ovnsbakt omelett.

Forberedelser er hele nøkkelen til å starte dagen bra! Derfor elsker jeg å ha ovnsbakt omelett liggende klar i fryseren. Bortsett fra…hos oss er den kjempepopulær, så den når sjelden fryseren da…!

Ovnsbakt omelett er perfekt å lage med restegrønnsaker du har liggende, eller med middagsrester. Den kan skjæres opp i skiver, fryses ned og tas med i matpakken så tiner de frem til lunsj. Passer godt både kald og varm.

Du kan laste ned et eget lite oppskriftshefte gratis her.


Ovnsbakt omelett
12 egg
2 ss melk, valgfri type
1,5 ts bakepulver
0,5 ts salt
1 klype pepper
Grønnsaker (dampet brokkoli og spinat)
1 paprika
1 stk pølse (evt. skinke eller bacon)
En bunt gressløk
En stor neve basilikum

Visp sammen bakepulveret og melken til det skummer.

Deretter visper du inn eggene, salt og pepper.

Del brokkoli i små buketter, hakk paprika og del og pølse eller stekt bacon i små biter. Finhakk gressløken. Bland alt sammen.

Kle en brødform eller liknende med bakepapir og heller røren over i den.

Stek omeletten på 175 grader i ca. 40 minutter. La omeletten hvile noen minutter før du skjærer den opp i tykke skiver. Den holder seg 3⎼4 dager i kjøleskapet og kan fryses ned.

Omeletten passer både godt til frokost, lunsj, som en rask middag, og til kvelds. I matpakken passer den bra sammen med en skive grovt brød med smør på.

Last ned oppskriftsheftet gratis her.

Klem fra Christine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *