Peanøttkuler med espresso

Fryseren min er endelig fylt opp igjen med energikuler. Det er bra, for jeg liker å ha et par kuler utpå ettermiddagen mens jeg jobber eller før trening. De er selve redningen når jeg går litt tom for energi sånn i to-tiden.

Denne gangen ble de altså med espresso og peanøtter. Litt tilfeldig, for jeg fant oppskriften plutselig i notatboken min i Evernote – og da måtte jeg bare lage de.

Egentlig trenger du bare 3 ingredienser – dadler, nøtter og kakao. Du kan bruke mandler, valnøtter eller hasselnøtter…for eksempel.

Du finner sikkert noe i skapet ditt. Bruk det.

Hjemmelagde kuler skal inneholde rene råvarer og naturlig søtning. Ikke noe hvitt raffinert sukker. Da stjeler de bare energi fra kroppen. Og det er jo det motsatte av hva du ønsker, ikke sant? Du vil jo at de skal skape massevis av GOD energi. Slik at hodet og kroppen fungerer . Dadlene er supre til disse kulene fordi de binder massen godt sammen samtidig som de er søte. De skal være myke og ferske. Da blir det best resultat.

Det blir også bedre med rått kakaopulver. Jeg bruker det alltid – både fordi det smaker så godt og fordi det er mer næringsrikt

efficacy in the treatment of ED, cost and acceptability byGolf 4-5 sildenafil.

. Du finner det i helsekosten. Jeg anbefaler det, men please ikke la deg stoppe hvis du ikke har det!

Jeg håper at du tester ut og finner DIN favoritt.

Hvis du har en foodprosessor så tar det deg bare 5-10 minutter å lage. Det enkleste er å lage små kubber eller barer som du skjærer til med kniv. Det ser bare ofte litt lekrere ut når du triller til kuler og gjerne ruller i kakaopulver eller kokosmasse til slutt.

Peanøttkuler med espresso

  • 20 dadler
  • 2 dl peanøtter, salte
  • 1 dl havregryn
  • 1,5 dl cashew naturell
  • 4 ss kokosolje
  • 5 ss kakao
  • 3 ss espresso

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor. Kjør til en jevn masse til deigen blir klebrig. Tilsett mer kokosolje hvis den ikke henger sammen. Trill til kuler og rull gjerne i kakaopulver. La kulene stivne i fryseren minst en halvtime. 

Kulene oppbevares i fryseren.

Tipper du vil like disse kulene du også <3

Så pass på å laste ned oppskriftsheftet “Sunne søtsaker i påsken” gratis her. Da får du flere superlekre oppskrifter på knallgodt og sunt påskesnop:-) Gleder meg til å dele de med deg!

Ungene mine er ihvertfall helt ville etter disse kulene – og alt snopet i oppskriftsheftet. De får gjerne et par kuler før middag.

Så hva med deg? Hva ville du hatt i dine energikuler?

Del med meg i kommentarfeltet.

Leave a Reply