Rå konfekt – Hasselnøttnougat

Rå konfekt = Ren nytelse! Nougat av hasselnøtter og dadler kan være både deilig til kaffen og selve redningen i hverdagen. 

Rå konfekt2

Ettermiddagskrise i to-tiden og ulvetimer med ungene før middagen endelig står ferdig på bordet. Skrubbsultne og slitne etter en lang dag. Og, etter middagen skulle jeg gjerne hatt ett eller annet til kaffen for å døyve det hele eller bare føle at alt er komplett. Slike dager er det utrolig lett å ty til sjokolade og sukker. Da er det perfekt å ha rå konfekt liggende klar!

Hasselnøttnougat er en god venn i nøden.  Hasselnøtter er rike på vitamin E, de gjør deg mett, de gir deg ny energi og det viktige sunne fettet – og de er dessuten praktiske og lette å ha med i vesken.

Hasselnøttkonfekt:

5 dl dadler
3 dl hasselnøtter
1 dl rå kakao
1 dl kokosmasse
2 ss kokosolje
1 klype salt

Kjør hasselnøtter i foodprosessor til en finhakket masse.

Tilsett dadler og resten av ingrediensene og kjør til du får en fin masse.

Trykk massen ut på et firkantet fat med bakepapir oppi. Bruk gjerne et ildfast fat som tåler fryseren. Dryss over med kokosmasse eller hakkede nøtter. Sett i fryseren og la det bli kaldt.

Skjær ut i konfektstykker.

Tips:

Hvis du bruker blender, skal den ha stor motorkraft, fordi massen er kompakt.

Likte du oppskrifen? Trykk liker og legg igjen en kommentar under:-)

Christine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *