Rismelk er usunt, på lik linje med kumelk


Som melkefri er det lett å havne i noen feller. Det er fort gjort å begynne å drikke rismelk, slik det er vanlig å drikke kumelk

• Lifestyle and psychosocial factors sildenafil side effects (much more.

. Rismelk skal ikke drikkes hver dag. Det skal heller ikke kumelk.

melk4DSC_0045

 

 

 

 

 

 

 

Flere og flere dropper kumelk. Vi blir kvitt eksem, allergier, astma og fordøyelsesproblemer. Det løser mange utfordringer.

Her kommer en advarsel: Kumelken skal ikke erstattes med rismelk. Å gi rismelk i tåteflasken er som å gi sukkervann. Rismelk er karbohydrater. Rismelk inneholder heller ikke næring.

Når barnet er ferdig med å amme, skal det ikke lenger drikke melk. Det vanlige er å gå over til kumelk. Men, kumelken er ikke tilpasset menneskekroppen og noen kan rett og slett ikke tåle det. Hva skal barnet drikke da? Svaret er vann. Kalsium og andre næringsstoffer får du fra grønnsaker og andre matvarer. Det kan også være en god ide å gi kalsiumtilskudd i form av pulver.

Så hvordan skal man leve melkefritt? Er det slik at vi også skal unngå rismelk? Nei. Du kan bruke rismelk i kakao, musli, grøt og smoothies. For å stabilisere blodsukkeret og gi kroppen næring, kan du lage smoothies med bær, proteiner, fiber og olje.

Variasjon er viktig, så varier med havremelk, kokosmelk, nøttemelk og litt soyamelk. Matvarer skal varieres
. Slik unngår du allergier. Variert kosthold sikrer også at kroppen får ulike vitaminer og mineraler. Vær også klar over at rismelk kan inneholde giftstoffer. Det gjør kumelk også. Giften i rismelken skyldes et faretruende høyt nivå av uorganisk arsen i grunnvannet. Et overdrevet inntak av dette stoffet kan øke risikoen for å utvikle flere typer kreft. Derfor, enda en god grunn til å variere!

Drikker du rismelk? Hva bruker du rismelk til?

Christine

 

 

Leave a Reply