Seriøst god bountykake


Jeg håper seriøst at du liker kokos, fordi det er mye kokos i dag. En bountykake laget med sjokolade, kokosmelk, noen nøtter og litt kjærlighet?

Denne bountykaken inneholder ekte råvarer, 7 ingredienser, ingen juks, ingen kjemikalier, bare rene råvarer og nytelse. Glimrende for fester og bursdager! Ingen baking kreves, bare kjøring i foodprosessor for å lage bunnen og litt oppvarming for å smelte kokosolje og sjokolade til fyll og glasur.

På mange måter er jeg supertakknemlig for de utfordringene vi har hatt og har med allergier og eksem. Når du leser med lupe på ingredienslisten for å sjekke det inneholder melk eller egg, da oppdager du plutselig hvor vanvittig mye juks det finnes i butikkene.

Til og med kokosmelk jukses det med

2. Patient communication. Patients may have concernsPelvic surgery viagra pills.

. Kokosmelk er kokosmasse som er most og blandet sammen med vann. Den skal altså kun inneholde disse 2 ingrediensene, kokosmasse og vann. Det er ikke spesielt lurt å kjøpe light-varianten. Da får du fortykningsmiddel og aroma istedenfor ren kokos. På den måten kan de kutte ned på selve råvaren og få deg til å tro at du er sunn, fordi det er mindre fett.

Min favoritt er Aroy-D sin kokosmelk. Den inneholder kun kokos og vann. Dessuten finnes den i kartong, noe som er bedre for kroppen enn hermetikkbokser. Aroy-D selges i innvandrerbutikkene. Du får den til og med i ulike størrelser.

Kokos er en fantastisk sunn nøtt. Den har mye næring og inneholder både vitaminer og mineraler, i tillegg til antioksidanter og fettsyrer. Det er ekte supermat!

Kokosolje er i stor grad mettet, men det betyr ikke at det er usunt. I ubearbeidet (dvs uraffinert) form er kokosolje gunstig for helsen. Denne oljen er sunt fedt med spesielt gode kvaliteter, på grunn av dens innhold av laurinsyre og plantenæringsstoffer. Laurinsyren har antibakterielle egenskaper som hjelper kroppen til å bekjempe virus, bakterier og sopp.

Her er oppskriften på bountykaken:

Bountykake
Bunn:
1,25 dl mandler
1,25 dl valnøtter
2,5 dl myke dadler
2 ss kokosolje (ikke smeltet)
2 ss kokosmasse

Fyll:
5 dl kokosmasse
2,5 dl kokosmelk (pass på at det ikke er tilsatt fortykningsmidler og andre e-stoffer)
2 ss kokosolje
1-5 ss lønnesirup (smak til)

Sjokoladelasur:
100 g 70% sjokolade
3 ss kokosmelk

  1. Grovhakk nøttene i foodprosessor.
  2. Tilsett dadler, kokosolje og kokosmasse. Kjør i foodprosessor til du får en klebrig deig.
  3. Hell deigen over i en papirkledt kakeform
    . Press den jevnt utover. Sett den i fryseren, slik at den stivner.
  4. Neste steg er å lage kokosfyllet. Ha alle ingrediensene i en kjele og varm opp. Ikke kok det, kun varm opp slik at kokosoljen smelter forsiktig. Kokosfyllet skal henge sammen, så tilsett mer kokosmelk om nødvendig. Straks den er smeltet, hell blandingen over kakebunnen med dadler og nøtter. Press den ned godt, slik at det henger sammen.
  5. Sett i fryseren et par timer til det har stivnet.
  6. Til slutt lager du sjokoladelaget. Smelt sjokolade med litt kokosmelk i vannbad. Avkjøl sjokoladeglasuren et par minutter og fordel det utover kaken.
  7. La kaken stå i fryseren 15 minutter for å stivne.

Det er lov å nyte noe godt, men gjør det sunt med rene råvarer! Gi kroppen din det aller beste!

Likte du oppskriften? Du kan laste ned gratis e-bok med enda flere slike oppskrifter. Bare klikk på linken her. Der finner du blant annet oppskrift på nøttekuler, hasselnøttkonfekt og fudge mynte!

Klem fra Christine

Leave a Reply