Sjokogojibar – energi og næringsstoffer i en liten pakke


Savner du noe sunt og godt i vesken når du er på farten? Noe som gir deg energi og er stappfull av næringsstoffer? Den fungerer like godt til trening som til kaffemat. Alle spør meg om oppskriften, så nå er det på tide å dele den!

sjokogojibar

Denne nøttebaren er en raw-food energibar. Den er laget av naturlige ingredienser som dadler, nøtter, kokosfett, tørkede bær og kakao. Dette er godt for både magen og humøret. Sunne fettstoffer, masse næring og energi.

For meg er sjokonøttebarene redningen i nesten alle anledninger! De ligger klare i fryseren. Plutselig er ungene invitert i bursdagselskap og må ha med seg kake, siden de ikke tåler kaken som serveres

partner issues (e.g. anorgasmia) or lifestyle factors sildenafil side effects encouraged during initial evaluation. These would.

. Selv har jeg tatt de med både på jentekvelder, kaffebesøk, i dåp og på lengre treningsturer. De er med som nødproviant i vesken.

DSC_0100

De er utrolig enkle å lage. Det eneste du trenger er en foodprosessor eller blender til å blande nøtter og dadler sammen til en masse. (Jeg liker best foodprosessor.

Grunnoppskriften kommer fra Juicyful.no, men jeg har gjort noen endringer.

200 g cashewnøtter, naturell (bløtlagt 2 timer)
200 g ferske dadler
2 ss kokosolje
2 ss rått kakaopulver
2 dl mandler, hakket
50 g gojibær
1 dl kakaonibs
1 klype havsalt
3 dråper toffee steviadråper (kan utelates)

1. Kjør cashewnøtter, dadler, kakao og kokosolje i en foodprosessor til en deig.

2. Rør inn hakkede mandler, gojibær og kakaonibs.

3. Smør ut blandingen på et bakepapir og sett i fryseren til det stivner.

4. Skjær i firkanter og sett tilbake i fryseren, hvis de ikke skal spises med en gang.

Tips: Fordel gjerne i mindre bokser som du oppbevarer i fryseren. Da er det bare å ta ut en boks og legge i vesken når du skal ut
.

For litt siden var jeg med på duathlon sammen med Thierry, mannen min. 10 mil sykling og 9 km løping. Dette er ikke noe jeg akkurat pleier å gjøre…og jeg kommer nok aldri til å trykke i meg sportsgel som som gir magetrøbbel. Da lagde jeg heller disse sjokobarene og tilsatte chiafrø og maca. Dette er supermat som tradisjonelt har vært brukt for ekstra energi og utholdenhet. Det var enkelt å spise disse underveis. Det var heller ingen ulempe at de smakte utrolig godt.

Duathlon 2014 syklingDuathlon 2014 løping
 

 

 

 

 

Håper du også kan få glede av disse sjokonøttebarene! Del gjerne oppskriften videre.

Christine

1 thought on “Sjokogojibar – energi og næringsstoffer i en liten pakke

Leave a Reply