Himmelsk sjokoladekake med bringebær- mangosausHelt enig med Berit Nordstrand, denne browniekaken er HIMMELSK god! Kaken fikk Berit servert av hennes datter, Ingrid. Oppskriften må bare deles videre, slik at flere kan lage smart nytelse som gir kroppen nyttige byggeklosser

minor local side-effects.• Review treatment cialis generic.

. Server den gjerne sammen med min store favoritt, bringebær- mangosaus, da blir det helt magisk.

Berit Nordstrand sin kake testet jeg ut da vi fikk besøk av gode venner på hytten i Kragerø denne uken. Tror den ble godt mottatt, kan ikke skjønne noe annet ihvertfall.

Kaken er nydelig alene. Hvis du ønsker tilbehør, kan du lage en frisk bringebær- mangosaus. Den kombinasjonen er en klassiker som slår an hver eneste gang. De syrlige bærene er den perfekte kontrast til søt og mørk sjokolade.

Både kaken og bringebær- mangosausen er søtet med gode råvarer. De fleste av oss får i seg for mye fruktose, maissirup og prosessert sukker. Men, det finnes gode søtningsmidler som du lett kan erstatte dem med. Selv om disse søtningsmidlene kan være positive for helsen og er bedre enn prosessert sukker, anbefaler jeg likevel å ikke overdrive, alt med måte.

Kaken inneholder næringsrikt kokospalmesukker, istedenfor hvitt raffinert sukker som kun skaper trøbbel i kroppen. Kokospalmesukker er en naturlig sukkerform fremstilt av nektaren fra kokosblomster. Det er uraffinert og har en karamellaktig smak som er perfekt i kake og sjokolade. Det påvirker også blodsukkeret mindre enn vanlig hvitt sukker, og smaken er mye bedre synes jeg. Jeg liker også spesielt godt at det er litt espressokaffe i kaken, da blir dette rene konfekten for meg.

Bringebær- mangosausen er naturlig søt fra mangoen. Sitronen og sitronskallet skaper en god dessertsmak og syrlighet. Dersom ganen trenger litt mer søtning, kan du tilsette et par teskjeer med honning eller noen myke dadler.

Ingrids sjokoladekake (Oppskrift fra Berit Nordstrand)
125 g mørk sjokolade (jeg brukte økologisk 70% fra Go Eco)
150 g smør (jeg brukte smøremyk rapskokos fra Berit Nordstrand som er melkefritt)
200 g kokospalmesukker
3 øko egg
75 g øko speltmel, finmalt
100 g valnøtter (jeg brukte litt hasselnøtter også)
0,5 dl kald kaffe (espresso)

Smelt smør og sjokolade i vannbad.
Ha egg og kokospalmesukker i en separat bolle og pisk til eggedosis.
Tilsett sjokoladeblandingen til eggedosisen.
Sikt melet inn i røren og tilsett valnøtter og kaffe.
Smør en kakeform og hell i røren.
Stek på 175 grader i ca. 20 minutter. Sjekk med tannpirker (eller annen pinne) om kaken er stekt. Den kan godt være litt myk inn mot midten
.

Bringebær- mangosaus
400 g bringebær/jordbær (bruk gjerne halvparten av hver)
1 mango
1/2 sitron (saften, gjerne med revet skall)
1 tynn skive ingefær
evt. 1-2 ts honning (smak til)

La bærene tine litt, slik at det ikke blir for tøft for maskinen. Legg frukten i bunnen av blenderen, før du heller oppi bærene. Kjør alle ingrediensene i blenderen til en jevn saus, smak eventuelt til med honning. Foodprosessor fungerer også fint til denne jobben. Vil du heller ha en lekker sorbet, kan du se videooppskrift på bloggen her. Råvarene er de samme.

Likte du oppskriftene og kombinasjonen bringebær og sjokolade? Husk at du fortsatt kan laste ned e-boken (PDF) med lekre oppskrifter og gode tips helt gratis her.

Klem fra Christine

Leave a Reply