Sjokoladekuler med cashew

Er du glad i sjokolade? Da er disse myke og seige sjokoladekulene til deg. De er supre å fiske ut av fryseren når venninnen stikker innom eller du er frysen på noe godt. Du kan nyte de med god samvittighet – for de inneholder råbra saker. 

Jeg pleier å bruke denne oppskriften på sjokoladekuler som grunnoppskrift. I oppskriftsheftet Sunne rå energikuler bruker jeg mandler, men jeg liker å variere med forskjellige type nøtter, så denne gangen ble det cashew.

De inneholder helt enkle råvarer som du finner på butikken. Jeg anbefaler rått kakaopulver fra helsekosten fordi det både smaker bedre og er mer næringsrikt. Men du kan selvfølgelig bruke helt vanlig kakao fra butikken også. Siden jeg er på ferie og ikke fikk tak i rått kakaopulver, kjøpte jeg det beste jeg fant – økologisk fra Änglamark på Coop.

Velg også gode dadler. De skal være saftige og myke med mørkebrun farge. Det finner du i små esker i matbutikken og i innvandrerbutikkene. Husk også å ta ut steinene, så du ikke ødelegger maskinen.

Dersom du ikke ønsker å bruke dadler, prøv med aprikoser! De er litt snillere mot blodsukkeret enn dadler. Smak og konsistens kan bli litt annerledes, kanskje må de bløtlegges først. Kjøp økologiske, usvovlede.

Sjokoladekuler med cashew

  • 1,5 dl cashew
  • 1,5 dl dadler
  • 5 ss kokosolje (ikke flytende)
  • 5 ss rått kakaopulver
  • 1/8 ts havsalt

Finhakk nøtter i foodprosessoren først. Tilsett resten og kjør til massen blir kle- brig og glatt. Tilsett en ekstra skje med kokosolje om nødvendig. Hvis massen er litt for myk til å trilles ut, settes massen i fryseren en liten halv- time. Trill til kuler. Rull kulene i kakao eller kokosmasse.

Oppbevares i fryseren.

Ren rå nytelse! Håper du liker oppskriften du også <3. Du kan laste ned hele heftet gratis her. Del gjerne med noen du kjenner som kan like oppskrifter som dette.

Kanskje noe å kose seg med i helgen? Det skal jeg.

Leave a Reply