Sjokolademuffins uten melk og egg

Blir det Toro-kaker i bursdagene? Da er du ikke den eneste. Mange av oss ønsker jo å gjøre det enklest mulig…og ta hensyn til forskjellige allergier…

Men du trenger ikke kjøpe dyre ferdigpakker som bare skaper enda mer krøll i kroppen. Disse luftige brownie-aktige sjokolademuffinse er superenkle og knallgode.

Det bare å blande det tørre med det våte, for uten egg trenger du jo ikke vispe til eggedosis engang:-)

Vi har akkurat feiret Sunniva sin bursdag. Og hun tåler ikke eggehvite eller kumelk, og disse forsvant fra brettet før jeg fikk sukk for meg.

Du finner flere oppskrifter i oppskriftsheftet Sunne søtsaker til fest. Og hvis du trenger en glutenfri oppskrift, så finner du det der. Vil tro disse her også fungerer med glutenfritt, men har ikke testet enda.

Sjokolademuffinsene serverer jeg med smørkrem som jeg smaker til med litt kakao. Så passer jeg alltid på å ha noen uten krem også, for det hender noen barn vil ha uten. Du kan selvfølgelig også bruke et tynt lag med glasur.

Sjokolademuffins (12 stykk)

  • 2 dl kokospalmesukker
  • 3 dl siktet spelt
  • 3 ss kakao
  • 1 ts natron
  • 2 dl vann
  • 6 ss rapsolje
  • 6 dråper stevia vanilje (eller 1/2 ts vaniljepulver)

Bland alt det tørre i en bakebolle. Bland alt det flytende i en annen bolle. Ha det tørre oppi bollen med det flytende og bland godt sammen med en visp. 

Ha muffinsformer i et muffinsbrett. Fordel røren i muffinsformene. Stek muffinsene på 200 grader i 12-15 minutter. Sjekk med en kakenål eller tannpirker.

Sjokoladekrem

  • 150 g smør (eller melkefritt rapskokos)
  • 3 ss kakao
  • 3,5 dl melis av rårørsukker

Rør sammen mykt smør, kakao og melis. Bre kremen jevnt utover muffinsene med en slikkepott eller bruk sprøytepose.

Håper du likte oppskriften <3

Du finner flere favoritter i oppskriftsheftet her (helt gratis).


Leave a Reply