Sjokoladetrøfler med ingefær

Dette er skikkelig yummy sjokoladetrøfler med smak av ingefær og mandler. Dekket av mørk sjokolade gjør dem til eksklusiv konfekt. Sinnsykt gode, sa Henrik. Ble nesten bekymret for at jeg ikke skulle rekke å dyppe de i sjokolade før de ble spist opp. Jeg rakk det, men nå forsvinner de bare enda raskere. Må gjemme dem i fryseren.

Sjokoladekonfekten er laget av en blanding av mandelsmør, dadler og kakao – trillet til kuler og belagt med sjokolade, kakaopulver eller hakkede nøtter.

Dadlene gjør de seige, gir naturlig sødme og er proppfull av fiber . Litt honning er tilsatt for ekstra seig konsistens.

Mandelsmøret er laget av ristede mandler og litt havsalt – kjørt i foodprosessoren lenge nok til at det blir flytende. Det er næringsrikt og gir kroppen sunne fettsyrer. Det er utrolig lett å lage, det er utrolig mye billigere enn det du får kjøpt i butikken. Og, hvis du er som meg, så synes du det er gøy å se nøtter bli til smør på bare noen minutter!

Start med å lage mandelsmør.

Mandelsmør

 • 200 g mandler
  1 ts havsalt

Varm opp ovnen til 150 grader, og legg nøttene utover et bakebrett med bakepapir. La de stå i ovnen i 10 minutter. Ha mandlene over i foodprosessoren, og kjør den på lav hastighet. Avhengig av maskinen du bruker, vil tiden det tar å forvandle dette fra mandler til smør ta alt fra et par minutter til tjue minutter. Ha tålmodighet.

Til trøflene trenger du 1 dl. Ha resten av mandelsmøret over i et glass. Vent med å sette på lokket til det har blitt helt avkjølt. Oppbevar smøret i kjøleskap.

Fyllet

 • 1 dl mandelsmør
 • 100 g dadler
 • 1 ss honning 
 • 2 ss kakao
 • 1/2 ts kanel
 • 1/2 ts ingefær

Kjør alt sammen til en deig i foodprosessoren. Stopp og skrap ned ved behov. Det skal bli til en klebrig deig.

Trill til kuler. Det blir ca. 15 stykk. Sett kulene på et brett kledt med matpapir. Frys kulene i minst 1 time

the patient and partner’s preference, expectations and cialis generic implantation of a malleable or inflatable penile.

.

Sjokoladetrekk

 • 100 g 70% sjokolade
 • 1 ts kokosolje

Smelt sjokoladen og kokosoljen i vannbad. Ha det i en kopp eller liten kjele som du plasserer i en større kjele med vann. Varm opp vannet forsiktig, slik at sjokoladen og kokosoljen smelter.

Dypp de frosne kulene i sjokoladen, en etter en. Jeg legger kulen på en gaffel, dypper den ned i smeltet sjokolade, løfter den opp og lar sjokoladen renne godt av, før jeg setter det tilbake på brettet med matpapir. Sjokoladetrekket vil stivne ganske raskt.

Oppbevar trøflene i fryseren eller kjøleskapet.

Har du en venn som kan like oppskrifter som dette, så del den gjerne videre<3 Legg også igjen en kommentar og fortell meg hva du synes.

Leave a Reply