Smart hjemmelaget gløgg


Hjemmelaget gløgg er ganske enkelt å lage. Og det beste er at du får masse styrkende krydder, antioksidanter, vitaminer og mineraler. Smaker så utrolig mye bedre enn sukkerbomben fra butikken! Hvis du er som meg, så blir det umulig å gå tilbake til ferdigkjøpt gløgg:-)

Denne hjemmelagde gløggen kan du nyte gjennom hele julen. Ta den også med på termos, så har dere en styrkende drikk i skiløypen eller på aketuren.

Du velger selv hva gløggen skal inneholde…smak til med det du har av julekrydder, bær og tørket frukt. Heldige deg som har solbær, for da kan du lage solbærgløgg. Du kan også lage blåbærgløgg eller droppe bærene helt og heller tilsette litt eplejuice.

Last ned gratis oppskriftshefte med Sunne søtsaker i julen her. Der finner du enda flere slike oppskrifter.

Jeg tilsetter alltid nypepulver i gløggen for å få ekstra antioksidanter og C-vitamin. Du finner det i helsekostbutikken, jeg kjøper denne her eller denne fra Naturdrogeriet. Men du kan helt fint sløyfe det.

Blåbærtoddy
400 g blåbær (eller solbær)
1 liter vann
60 g frisk ingefærrot
2 ts kanel
2 ts nellik (10 stk hele nellikspiker)
1 ts støtt muskat
2 stk stjerneanis
8 ss nypepulver (kan sløyfes)
2 håndfull rosiner
4 fikener
Søtes med honning og/eller kokospalmesukker

Hakk opp ingefær og fiken. Bland alle ingrediensene i en kjele og varm langsomt opp til like oppunder kokepunktet.
La blandingen trekke under lokk minst 20 minutter, så smaksstoffene får tid til å utvikle seg.
Sil drikken gjennom en sikt.

Oppbevar den på glassflaske i kjøleskapet, så holder den seg i flere uker. Den får bare enda mer kryddersmak etter å ha stått i kjøleskapet noen dager:-)

Server med rosiner og hakkede mandler.

Håper du liker oppskriften, del den gjerne videre med de som kan like god juletoddy.

Ellers finner du flere gode favoritter i oppskriftsheftet Sunnes søtsaker i julen.

Klem fra Christine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *