Smil-sjokolade

Er du glad i smil-sjokolade? Da er dette for deg. Flere har spurt etter oppskriften, og her kommer den. Den er supergod, og mye lettere å lage enn du skulle tro. Så test den ut da vel!

70% sjokolade (jeg brukte Vivani, kjøpt på Søstrene Grene)

Karamell:
3 ss lønnesirup
1 ss nøttesmør (gjerne cashew eller peanøtt)
1/4 ts vaniljepulver
evt. litt havsalt

Start med å sette den tomme silikonformen i fryseren. Smelt sjokoladen i vannbad. Ta formen ut av fryseren, fyll den halvfull og bruk en liten skje eller lignende for å dra sjokoladen opp rundt kanten på formen. Sett i fryseren til den stivner. Gjenta eventuelt prosessen for å være sikker på at du har et skall som vil holde på fyllet.

Bland så sammen sirup, nøttesmør, vaniljepulver og eventuelt litt havsalt i en liten bolle. Bruk en skje og fyll hvert hjerte 3/4 fullt med karamell. Hell over resten av sjokoladen så den når kanten av formen. Sett i fryseren til den har stivnet.

Oppbevares i kjøleskap. Men…der blir den ikke lenge!

Klem fra Christine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *