Smoothie-is på pinne

17. mai spiste vi en frisk og søt smoothie-pinneis med bringebær. Jeg kom fra jobbreise i Harstad, og hadde egentlig nok med å skulle stryke skjorter og forberede det aller mest nødvendige av mat. Da er det utrolig kjekt å kunne lage noe superraskt, fargerikt og sunt som ungene elsker.

Til denne isen trenger du bare 3-4 ingredienser og en blender! Jeg lar ofte ungene velge hvilken farge de vil ha på isen. Så tar jeg utgangspunktet i det og lager på slump.

Straks har Sunniva bursdag, så jeg skal lage en ny ladning nå. Det blir det nok noen med mango, jordbær og bringebær.

Du kan også ha flere lag med forskjellige farger om du vil. Da er det smart å starte med lys farge, så du slipper å vaske blenderen mellom hver runde.

Sitron gir en kjempegod og frisk smak, og det er ekstra godt med litt raspet skall oppi om den er økologisk. Anbefales:-)

Bringebærispinner (ca. 10 stykk)

  • 400 g bringebær
  • 3 dl appelsinjuice
  • 2 ss sitronjuice
  • noen dadler etter smak (eller litt honning)

Kjør alt i en blender, juster med ekstra væske og søtning. Hell over i ispinneformer og sett i fryseren . La de være i fryseren ca. 8 timer. Tin de litt under varmt vann fra springen, så glir de lett ut av formene.

Ispinneformene mine har jeg kjøpt hos Lagerhaus, men du finner de over alt nærmest, i hvert fall på denne tiden av året. Jeg liker godt en litt gammeldags stil med trepinner, men jeg har også noen billige og enkle fra Ikea og matbutikken

benefits, risks, and costs of the available treatment strategiescontinued efficacy and safety as well as patient and partner How long does sildenafil last?.

. Det er greit å ha flere sett.

Har du ikke isformer kan du helle smoothien i små plastbokser eller yoghurt-begre og stikke en liten pinne oppi.

Når isen er frossen, kan du godt ta den ut av stativet og ha de over i lynlåspose. Da tar de mindre plass i fryseren og er enkle å ta frem. Det er best å fortsatt ha de i selve formen, slik at de er beskyttet og at det kommer minst mulig luft til.

Lyst til å prøve? Eller kanskje har du et godt tips å dele, skriv til oss i kommentarfeltet da vel <3

Klem fra Christine

Leave a Reply