Oppskrift på knallgod snickers til påsken


Jepp, jeg er snickers-elsker. Og, ja, jeg har vært helt snickers-avholds siden 2009. I dag sprakk jeg, etter seks år. Det er helt greit. Ja, for denne snickersen jeg spiste inneholdt hverken kumelk eller raffinert sukker. Den var knallgod! Ikke akkurat sunn, men heller ikke spesielt usunn. Denne oppskriften deler jeg med deg.
snickerskake_henrik_klippet

Men hvorfor var jeg snickers-avholds? Vel, Sunniva var baby og tålte ikke melk. Siden jeg ammet, måtte jeg kutte ut kumelken selv også. I begynnelsen tenkte jeg at det gikk helt fint om jeg spiste bare litt…en is eller en snickers ville hun vel ikke merke. Eller?
20090901_c60_1001
Etter en hel sommer med skriking hver kveld og masse gulping, forstod jeg det endelig. Snakk om å være treg. Skrikingen ødela jo mye av de varme sommerkveldene på hytten. Tilbake i Bergen, var vi på besøk hos noen venner og jeg spiste litt lasagne. For det kunne vel ikke skade?

Sunniva begynte å skrike kontinuerlig rett etter ammingen. Hun var utrøstelig og vi måtte rett og slett gå hjem. Da sa endelig min kloke legevenninne det så klart og tydelig at jeg ikke kunne missforstå: “Du må slutte 100% med alle melkeprodukter, det holder ikke med 95%”. Jeg sluttet 100% og Sunniva sluttet å skrike på kveldene. Herlighet, det var som natt og dag! Dette vil jeg dele videre. En liten is, en bit sjokolade, litt lasagne

include its less invasive nature. The disadvantages include generic viagra online for sale follow up. A small percentage of these deaths occurred.

. Det er bare 5%, men det betyr så mye hvis man har allergi. Jeg har sett flere eksempler på dette der folk har endret livet sitt bare ved hjelp av disse 5%’ene.
20090905_d80_0908
I dag lagde jeg altså en oppskrift på snickers. Så nå kan jeg igjen kjenne på smaken av seig karamell, peanøtter og sjokolade, etter seks år som avholds. Dette er en sunnere og melkefri variant som kanskje du også kan ha glede av. Det håper jeg
. Her kommer ihvertfall min oppskrift på snickers.

Peanøttbunn

200 g salte peanøtter
100 g små havregryn
20 små saftige dadler (140 g uten stein)
1 ss kokospalmesukker
3 ss kokosolje

Ta ut steinene fra dadlene. Kjør alt til en deig i foodprosessor. Dersom den ikke kan klemmes sammen, kan du tilsette litt mer kokosolje. Ha bakepapir i en liten form (min er 10 x 20 cm) og klem deigen utover. Sett i fryseren.

Karamelltopping
2 dl kokosmelk (eller soyafløte)
1 ss kokospalmesukker
4 ss lønnesirup (eller yaconsirup)
2 ss klarnet smør (eller vanlig meierismør)
1 ss kakao

Varm opp alt bortsett fra kakao i en kjele. La det koke i 15 minutter og rør ofte. Det skal bli til en seig og mørkere masse. Mot slutten tilsetter du kakaopulveret og rører det inn. Hell massen over bunnen og bre den utover med en sleiv. Strø over med hakkede peanøtter. Sett tilbake i fryseren.

Etter en time eller to er alt stivnet og du kan skjære snickersen opp i ruter. Oppbevares i fryseren.
snickerskake_henrik2 klippet

Tips:
Smelt mørk sjokolade i vannbad og dypp snickersruter i smeltet sjokolade. Sett i fryseren slik at det stivner.

Vil du prøve oppskriften? Skriv gjerne i kommentarfeltet under. Denne snickers’en blir ihvertfall med oss til fjells i neste uke. God påske til deg og dine!

Christine

Leave a Reply