Snickerskaken alle vil ha oppskriften på

Alle spør etter denne oppskriften. Vær bare obs på at ikke alle tåler peanøtter, så det kan være greit å sjekke på forhånd hvis du skal servere den til noen. Jeg har jo selv en 12-åring som ikke tåler det. Så for han passer det bedre med bounty eller noe.

Du finner oppskriftsheftet med snickerskaken og andre sunnere kaker her (det er helt gratis).

Det tar litt tid å lage karamellen til snickerskaken, men det er verd det.

Sjekk videoen under, så ser du hvordan den lages.

I denne kaken bruker jeg dadler, kokospalmesukker og lønnesirup som både er nyttig og litt vennligere for kroppen enn hvitt raffinert sukker. Kokospalmesukker finner du i noen matbutikker, helsekostbutikken og på nettet.

Peanøttbunn 

  • 200 g salte peanøtter
  • 100 g havregryn
  • 20 små saftige dadler (140 g uten stein)
  • 1 ss kokospalmesukker
  • 3 ss kokosolje

Ta ut steinene fra dadlene. Kjør alt til en deig i foodprosessor. Dersom den ikke kan klemmes sammen, kan du tilsette litt mer kokosolje. Ha bakepapir i en liten form (min er 10 x 20 cm) og press deigen utover. Rull gjerne over med et glass for å jevne overflaten. Sett i fryseren. 

Karamelltopping

  • 2 dl kokosmelk
  • 1 ss kokospalmesukker
  • 3 ss lønnesirup
  • 2 ss klarnet smør (eller vanlig meierismør)
  • 1 ss kakao

Varm opp alt bortsett fra kakao i en kjele. La det koke i minst 15 minutter og rør forsiktig innimellom. Det skal bli til en seig og mørkere masse.

Ikke overdriv med å røre, for plutselig risikerer du at massen skiller seg. Så hvis det skjer…da vil du se at smøret legger seg som et lag over resten. Og da må du ta kjelen av platen og la blandingen stå en stund til den er litt kaldere og så rører du forsiktig til alt er blandet igjen. 

Mot slutten tilsetter du kakaopulveret og rører det godt inn. Hell massen over bunnen og bre den utover med en sleiv. Strø over med peanøtter. Sett tilbake i fryseren.

Etter at kaken har stått en time eller to i fryseren, er alt stivnet og du kan skjære snickersen opp i ruter. Kaken er ganske mektig, så jeg pleier å dele den opp i små ruter – som konfektbiter. 

Oppbevares i fryseren eller i kjøleskapet.

Håper du liker oppskriften! Del gjerne oppskriften og heftet med noen du tror kan like oppskrifter som dette.

Klem fra Christine



Leave a Reply