Sunn snickers


snickers påske
Snickers er min favorittsjokolade! Kombinasjonen sjokolade, salt og karamell er perfekt
. Personlig mener jeg denne smaker bedre enn originalen.
En liten bit gjør meg bare lykkelig. Det beste er at det ikke er særlig vanskelig eller tidkrevende å lage.

Oppskriften finner du nedenfor og i e-boken “Sunne søtsaker i påsken”. Du kan laste ned oppskriftsheftet her, hvis du ikke har gjort det allerede
.

Snickers fra butikken inneholder både raffinert sukker, glukosesirup, melkepulver, palmefett, laktose, mysepulver, eggehvitepulver og melkeprotein. Hjemmelaget snickers derimot, inneholder mer naturlige råvarer. Lag selv, og ta kontrollen!

Som naturlig søtning bruker jeg lønnesirup og kokospalmesukker. Lønnesirup finner du i matbutikken

enhancer) and (6) availability, may critically influence thecommonly antihypertensives, psychotropic drugs cialis online.

. Eventuelt kan du bruke kokospalmesirup, eller kokosblomstsirup som det ofte kalles

. Det er en mørk sirup med nydelig karamellsmak. Kokospalmesukker finner du på Meny, Søstrene Grene og i helsekostbutikken.

Du velger selv hvilket nøttesmør du bruker i oppskriften. Peanøttsmør er enklest å få tak i og finnes i alle matbutikker. Jeg kjøper ofte Green Choice økologisk peanut butter på Rema.

Du kan også bruke mandelsmør eller cashewsmør fra for eksempel Helios eller Rapunzel. Det kjøper jeg stort sett i helsekostbutikken, men er du heldig, så finner du det på Coop eller Meny. Uansett hva du går for, pass på at nøttesmøret er fritt for herdet fett og sukker. Det skal kun inneholde nøtter og eventuelt litt havsalt.

Snickersfyll – 4 biter
4 ss lønnesirup/kokospalmesirup
2 ss kokospalmesukker, finmalt
3 ss nøttesmør
1 dl peanøtter
Et par klyper havsalt

Sjokoladetrekk
50 g 70% sjokolade
1 ts kokosolje (kan sløfes)

Bland alle ingrediensene til fyllet i en bolle. Kle en firkantet form med bakepapir og ha i nøtteblandingen. Fordel den ut slik at den er 1-2 cm tykk. Sett blandingen i fryseren i ca 1 time. Smelt sjokoladen og kokosoljen i vannbad.

Ta ut karamellfyllet og del det opp i biter. Vend bitene godt i sjokoladen og legg dem på et fat dekket med bakepapir. Sett bitene tilbake i fryseren til de har stivnet
.

Oppbevares i kjøleskapet eller fryseren.
snickers påske
Har du noen gang laget snickers? Gi meg en lyd i kommentarfeltet! Hvis du kjenner noen som vil elske en sunn snickers-oppskrift som denne, vennligst del dette innlegget med dem.

Klem fra Christine

Leave a Reply