Sunnere lørdagsgodteri med fruktremser


Skulle du gjerne servert lørdagsgodteri med god samvittighet? Helt uten sukker, e-stoffer, kunstig farge og aroma? Da er fruktremser garantert noe for deg også. Det er bare SÅ enkelt å lage og inneholder kun rene råvarer.

Det smaker deilig frukt eller bær og barn elsker det! Vi lager stort sett fruktremser av bringebær, jordbær eller blåbær. Men husk at du kan variere i det uendelige og finne din egen favoritt. Som søtning bruker vi tørkede aprikoser og eventuelt en banan. Du kan også lage karamellaktige bananremser, eller hva med mangoremser?

Jordbærremser:
400 g jordbær, tinte
6 aprikoser, bløtlagte uten bløtevannet
1 ss sitronsaft

Bringebærremser:
400 g bringebær, tinte
6 aprikoser, bløtlagte uten bløtevannet
1 banan
1 ss sitronsaft

Blåbærremser:
400 g blåbær, tinte
6 aprikoser, bløtlagte uten bløtevannet
1 banan
1 ss sitronsaft

Mangoremser:
1 mango
1 banan
2 ss sitronsaft

Av og til har jeg oppi et par spiseskjeer med chiafrø også, bare for å øke næringsinnholdet. Da kverner jeg frøene på forhånd eller bløtlegger dem i væsken fra bærene i ca. 10 minutter.

Tin bærene og bløtlegg aprikosene i litt vann så de blir mykere. Kjør alt i en blender til en glatt masse. Bre utover et stekebrett kledt med bakepapir. Tørk i ovnen på 40-50 grader i 10-15 timer. Det er ferdig når du har et læraktig fruktark. Rull fruktarket sammen, klipp i remser og server.

Det er bare å bruke fantasien. Kanskje mangoremser blir din favoritt?
Del gjerne oppskriftene med noen du kjenner som kunne like sunt snop!

Klem fra Christine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *