Er ditt tøy fritt for vaskemiddelrester?


Hvilket vaskepulver bruker du? Og hva bruker du når barnet er full av tørr eksem? Tidligere kunne jeg virkelig bekymre meg for vaskemiddelrester i klærne

should be carefully monitored.Definition of Erectile Dysfunction (ED) viagra for sale.

. Ungene kunne ikke engang overnatte hos andre uten at vi hadde med eget sengetøy som hadde fått en ekstra skyllerunde i maskinen!

For å finne en løsning, har jeg testet ut en del vaskemidler
. Jeg har funnet det aller beste vaskemiddelet (etter min mening). Løsningen ble et HELT naturlig vaskemiddel som vokser på trær! Det er dette jeg vil dele med deg, slik at du også kan ta vare på kroppen og miljøet (…ja til og med lommeboken)
.

20120811_D80_2322

Vaskemaskinene blir mer og mer miljøvennlige, de bruker mindre vann og dermed skylles ikke vaskemiddelet godt nok ut. Restene i tøyet kan gi kløe, slik både jeg og ungene opplevde, men også trenge inn i huden. I en lang periode hadde vi fast rutine å kjøre en ekstra skylling av både klær og sengetøy. Vi trodde Blenda Sensitive var bra, men Sunniva reagerte kraftig. Neutral fungerte mye bedre. Etterhvert fant vi vaskemidler som ikke gjorde noen skade, selv om det ikke ble skyllet helt ut av tøyet
. Helt rent tøy er helt luktfritt. Ikke såpe eller tøymykner.

Selv merket jeg virkelig kløen på kroppen for mange år siden. Jeg reiste offshore for å jobbe på en dansk borerigg. Etter en natt i nyvasket sengetøy var huden rød og hoven fra føttene til langt oppover halsen. Det klødde ufattelig, men jeg hadde en jobb å gjøre som eneste ingeniør på skiftet. Der ute på riggen brukte de ekstra sterke vaskemidler, og huden ble fin igjen straks jeg kom i land.

For sensitiv hud er vaskenøtter kanskje det aller mest skånsomme vaskemiddelet. Vaskenøtter er nøtter som vokser i Nepal og India. Nøttene inneholder saponin. Saponin virker som såpe når det kommer i kontakt med vann.
Vaskenøtter

Vaskenøtter er et naturlig vaskemiddel som rengjør normal skitten klesvask. Vanskelige flekker behandles separat med en flekkfjerner, for eksempel økologisk gallesåpe
. For svært skittent tøy som for eksempel tøybleier, kan det være behov et mer aggressivt vaskemiddel som Neutral. Ettersom vaskenøtter ikke inneholder blekemiddel, vil det være nødvendig å tilsette økologisk blekemiddel i hvitvasken hver tredje vask.

Nøttene er enkle å bruke. Du legger fire vaskenøtter i en liten tøypose eller vaskepose sammen med klærne i maskinen. Dette holder til to vask. En pakke med vaskenøtter varer svært lenge og blir billigere enn vanlig vaskemiddel. Det er mulig å tilsette litt lavendelessens i vasken, dersom man ønsker deilig duft.

Dette er fordelene med vaskenøtter:
– Helt naturlig vaskemiddel som vokser på trær.
– Klærne blir myke – helt uten tøymykner.
– Fargene holder seg fine.
– Billig vaskemiddel – 500 gram vil rekke til ca 75 maskinvask.
– Enkelt å bruke – vaskenøtter puttes i en vaskepose.
– Miljøvennlig – helt naturlig.
– Fungerer for alle typer materialer, også ull og silke.

Altså, ingen flere bekymringer for vaskemiddelrester og giftige kjemikalier.
Vaskenøtter er hudvennlig, miljøvennlig, klesvennlig og billig vaskemiddel som fungerer svært godt til vanlig skitten vask.

Hvilke erfaringer har du med vaskemidler? Hva tenker du om vaskemiddelrester?

Du kan kjøpe vaskenøtter i nettbutikk: http://www.vaskenotter.no/varer-og-priser.html

Christine

Leave a Reply