Video: Gelegodteri for huden og fordøyelsen


Vi er store fan av gelatin hjemme hos oss, og vi bruker det på mange forskjellige måter. Disse hjemmelagde gelegodteriene er en god kilde til protein og vitaminer. De blir borte i en rasende fart! Heldigvis er de superenkle å lage og et sunt alternativ til det meste av godteri man får kjøpt i butikkhyllene.

Du kan kjøpe gelatinpulver på matbutikken, men disse små posene blir dyre i lengden. Jeg bruker gjerne dette gelatinpulveret som rett og slett er protein fra sener, knokler og hud fra dyr og som inneholder aminosyrer som er gunstige for kroppen

patients How long does cialis take to work? every effort should be made to involve the patient’s.

. Har du ikke handlet på iHerb før, kan du bruke koden EKE196 og få 5-10% rabatt på ditt første kjøp.

Gelatin er godt for ledd, hud, tarm, betennelser og vektregulering. Dette proteintilskuddet er bra for fordøyelsen og for å forebygge og helbrede tarmen. Det bygger opp kollagen og alt av bindevev i kroppen og gir økt muskelmasse. Perfekt for store og små!

Det er virkelig mange måter denne oppskriften kan tilpasses, og jeg har tatt med en favoritt nedenfor. Hvis du eksperimenterer med forskjellige smaker eller kombinasjoner, vennligst del dem nedenfor! Om du vil gjøre det enda enklere, kan du for eksempel bare blande sitron- og appelsinjuice. Da slipper du bruke blender eller stavmikser. Synes dessuten at sitron gir en så god og syrlig smak. Du kan gjerne legge til et par spiseskjeer sitron i oppskriften under også!

Gelegodteri – Jordbær

2 dl appelsinjuice
2 dl jordbær
2 ss lønnesirup (etter smak)
4 ss gelatinpulver

Gelegodteri – Sitron

2 dl appelsinjuice
1 dl sitronjuice
2 ss lønnesirup (etter smak)
4 ss gelatinpulver

  • Press saften av appelsiner og eventuelt sitron. Du kan gjerne sile saften, slik at den blir klar og fin.
  • Dersom du har frosne bær: kjør alle ingrediensene bortsett fra gelatinen i en blender.
  • Smak til juicen med lønnesirup og eventuelt steviadråper. Søtsmaken blir litt svakere etter at de har stivnet.
  • Hell blandingen over i en kjele og varm opp på lav varme, uten at det koker.
  • Tilsett gelatinen litt etter litt og bland godt med en visp til alt er løst opp. Dersom du tilsetter for mye gelatin av gangen, kan det være vanskelig å løse opp gelatinen.
  • Straks all gelatinen er løst opp, heller du blandingen over i former og setter det i kjøleskap eller fryser til det stivner.

Gelebitene holder seg i kjøleskapet i en uke, hvis de ikke allerede er spist opp da.

Jeg pleier å bruke sjokoladeformer av silikon, men du kan fint bruke en vanlig form med plastfolie i. Silikonformene selges på butikker som Jernia, Stapels og hobbybutikken Panduro
.

Du må gjerne søte med stevia eller honning. Og husk, test ut variasjoner og del med oss i kommentarfeltet under.

Klem fra Christine

 

Leave a Reply