Burdagskakene som alltid er en suksess


Skal du ha bursdagselskap? Lurer på hva som er poenget med ferdigpakkene fra Toro, når det kan gjøres så utrolig enkelt! I tillegg blir det kaker med rene, ekte råvarer som kroppen kan forstå.

Du kan for eksempel lage sjokolademuffinser uten egg og melk. Det er bare å blande det tørre med det våte. Vipps, så har du røren klar og det er bare å helle over i muffinsformer. Og kremen blander du enkelt sammen med en visp.

Sjokolademuffins uten egg (12 stykk)
3 dl siktet spelt
2 dl kokospalmesukker
3 ss kakao
1 dl sterk kaffe (espresso)
1 ts natron
2 dl vann
6 ss rapsolje
6 dråper stevia vanilje (eller 1/2 ts vaniljepulver)

Smørkrem
150 g smør (eller rapskokos fra Berit Nordstrand)
3 ss kakao
3,5 dl melis

Bland alt det tørre i en bakebolle. Bland alt det flytende i en annen bolle. Ha det flytende oppi bollen med det tørre og bland godt sammen med en visp.

Rør sammen mykt smør, kakao og melis. Bre kremen jevnt utover muffinsene med en slikkepott eller bruk sprøytepose.

Gulrotkaken er også alltid en suksess. Den har jeg skrevet om mange ganger. Anbefales virkelig! Egentlig skal det være eple i, men jeg bruker ofte pære. Henrik tåler jo ikke eple, og da er pære et godt alternativ.

Gulrotkake (liten langpanne)
5 egg
400 g rårørsukker
3,8 dl rapsolje
4 ts kanel
1 ts muskat
1 ss bakepulver
1 ss natron
1 ts eplesidereddik
520 g siktet speltmel
640 g finrevet gulrot
2 1/2 revet pære

Pisk sammen egg, sukker og olje til massen blir lys. Sikt i hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene og bland røren forsiktig sammen. Riv gulrøttene, halvparten på den fine delen av råkostjernet, og andre halvparten på den groveste delen. Riv pærene
. Vend inn gulrøtter og pærer i deigen

options must be performed to demonstrate durability andAdditionally, such factors as (1) ease of administration, (2) viagra.

.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledt langpanne. Jeg bruker en form på ca 26×38 cm, en slik med lokk og håndtak til å ta med. Stek kaken på rist midt i ovnen på ca 180 grader i ca 60 minutter. Sjekk med kakenål! Det lønner seg å følge med mot slutten. Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut og fjern bakepapiret før du setter kaken på et egnet fat.

Lag melisglasur med noen sitrondråper i. Bre glasuren over kaken og pynt.

Håper du ble litt inspirert til å gjøre det hjemmelaget og enkelt med rene råvarer. Om du vil ha flere slike oppskrifter, så finner du det i dette oppskriftsheftet her.

Klem fra Christine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *