Hjemmelaget sjokoladeiskrem med bare 2 ingredienserHvordan lage iskrem med bare 2 ingredienser? Denne sunne isen er en favorittdessert her i huset – og det er bra for kroppen!

De brune bananene stirrer på meg med alle prikkene sine. Det er akkurat som om de ber meg bruke dem til noe fantastisk

41Appropriate therapy for hormonal abnormalitiesMixed, How to use sildenafil citrate tablets.

. Selv om ungene spiser bananer hver eneste dag, blir de fort brune på benken nå om sommeren. Og når fluene surrer rundt dem som om det er rene festmåltidet, da bare må jeg gjøre noe med dem!

Det er helt magisk. Bananer blir plutselig til fantastisk iskrem! Helt fri for fløte, egg og sukker. Hvordan kan 2 ingredienser skape en glatt og kremaktig iskrem? Jeg skjønner hvis du er skeptisk, men dette må bare oppleves.

Skjær opp 3 modne bananer i skiver og fordel dem utover i en pose. Jeg bruker lynlåsposer som kan brukes igjen og igjen. Sett dem i fryseren noen timer og la de bli gjennomfrosne.

Ha de frosne bananskivene i en foodprosessor eller en kraftig blender. Dette er en hard jobb for maskinen, så bruk heller en foodprosessor med S-blad hvis du ikke har en kraftig blender.

For å gjøre jobben litt lettere, kan du ha en halv moden banan i bunnen, eller 0,5 dl valgfri melk. Eventuelt kan du la bananene tine 5-10 minutter på benken før du setter igang. Men ikke overdriv her, det kan fort bli til smoothie i stedet for iskrem.

Kjør bananskivene i noen minutter, og skrap ned sidene et par ganger underveis. Hvis du har blender med rørepinne, bruker du den til å trykke massen nedover mens du kjører på full guffe. Det vil ta litt tid å få en kremet konsistens, så vær tålmodig. Når bananene har blitt til glatt og jevn krem, tilsetter du det du ønsker av smak. Godt modne bananer er søte, så du trenger ikke ekstra søtning
.

Sjokoladeiskrem
3 bananer, frosne
3 ss kakao

Jeg strør gjerne litt peanøtter eller kakaonibs på toppen. Kakaonibs er hakkede kakaobønner som selges i helsekostbutikker eller på nettet. Hvis du vil gå helt bananas, server denne med litt smeltet eller hakket sjokolade.

Tenk, du lager denne himmelske isen med bare 2 ingredienser. I tillegg trenger du ikke en iskremmaskin til å lage denne oppskriften.

Se frem til neste gang du har brune bananer som stirrer på deg! Gjør noe magisk med dem:-) Hva med å tilsette et par spiseskjeer med peanøttsmør eller kanskje litt espressokaffe?

Kjenner du noen som kunne trenge sunn iskrem laget på 1-2-3 og som ville elske oppskrifter som dette? Del gjerne dette innlegget med dem!

Klem fra Christine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *